Po úspěchu prvního ročníku, na kterém startovalo více než tisíc závodníků, přichází ročník druhý, obohacený o novinky v programu a podporu ze strany radnic celé České republiky. Pořadatelé tak mladým závodníkům připraví ideální podmínky pro co nejlepší sportovní výkon.

Letošní ročník odstartuje závodním víkendem v Praze, další kola se uskuteční v Kouřimi, Jihlavě, Teplicích, Jablonci nad Nisou, Táboře, Plzni, Liberci, Mladé Boleslavi a nakonec opět v Praze, kde proběhne také závěrečné slavnostní vyhlášení vítězů. Podmínkou pro účast není start ve všech městech. Přidat se může každý nadšený cyklista, který se rád projede na kole a chce zažít nevšední zážitek.

Celovíkendová akce

Jednotlivá kola závodní série jsou připravována jako celovíkendová akce. Ta začíná vždy sobotním otevřeným tréninkem, při kterém si závodníci projedou připravenou trať. Program dále pokračuje nedělními závody, které jsou rozděleny na odpolední a dopolední část. Z každého závodu získává účastník body dle svého umístění a ty se mu následně započítají do celkového žebříčku celé série Bikeclinic Cupu.

Na každé trati čeká na závodníky mnoho zajímavých a hlavně zábavných pasáží. Vždy je kladen maximální důraz na bezpečnost, dobrou přístupnost pro trenéry, rodiče i příchozí diváky a bezesporu také na obtížnost vyhovující věku a výkonnosti závodníků. Novinkou na letošním Bikeclinic Cupu bude také vložený závod rodičů, při kterém se role obrátí a z dětí se stanou fanoušci na trati.

Kromě cyklistiky čeká návštěvníky bohatý doprovodný program určený všem generacím. Lze očekávat areál plný skákacích hradů, živé hudby, nebude chybět trampolína, kreativní návštěvníci najdou zábavu ve výtvarném stanu a k dispozici bude také jiné sportovní náčiní, jako jsou míče a podobně. Pro přihlášené závodníky bude připraveno pohodlné zázemí, ve kterém budou mít možnost převlečení či odpočinku mezi závody.

Seznam závodů

26. dubna - Praha, 10. května - Kouřim, 23. května - Jihlava, 7. června - Teplice, 21. června - Jablonec nad Nisou, 2. srpna - Tábor, 16. srpna - Plzeň, 30. srpna - Liberec, 13. září - Mladá Boleslav, 27. září - Praha, říjen - Praha (slavnostní vyhlášení).

Bikeclinic Cup je profesionálně připravená série závodů určená pro mladé cyklisty a cyklistky ve věku od 1 do 16 let.