A stačilo tak málo. Kdyby rivalové z Techniky Brno dvakrát porazili nováčka z Třebíče, bylo by nadějím konec. Po základní části, která skončila v pondělí, by na Kotlářku zbylo sedmé místo, tedy nepostupová pozice. To se však nestalo, Technika v koncovce selhala a Kotlářka stejně jako Eagles Praha se mohou rozjet v nadstavbě o titul.

Radost Kotlářky.
Kotlářka dvakrát srazila Skokany Olomouc, Eagles a Tempo čeká Army Day!

Chyběly opory z ciziny 

Nebyla to pro Kotlářku harmonická základní část. Přímo naopak! Devatenáct proher a sedmnáct vítězství… „Hodnotím to poměrně negativně. Naštěstí se nám podařilo proklouznout do nadstavby, takže máme stále šanci ukázat, co v nás opravdu je,“ hodnotil Daniel Vavruša, catcher Kotlářky Praha.

Co se s loňskými finalisty stalo? Odešlo několik zahraničních opor, pár zranění a třeba nadhazovač Martin Červenka ukončila kariéru. „Takže to bylo hlavně na mladších hráčích a těm se někdy dařilo a někdy ne,“ dodal Michal Müller, trenér Kotlářky.

V závěrečném finálovém duelu zradil Kotlářku nadhoz.
Kotlářka titul neobhájila. Chyběli nadhazovači

A jak bude probíhat nadstavba o titul dál? Hraje se po vzoru proslulé americké ligy MLB systémem každý s každým na tři utkání. Do finále pojmenované Czech Series postupuje přímo první tým. Druhý a třetí v tabulce nadstavbové části si zahraje o postup ve Wild Card Series, tedy v souboji na dvě vítězství. Finále se pak uskuteční na tři vítězná utkání a odstartuje 23. září.

Dnes začíná nástavba 

Kromě dvou pražských týmů se do nadstavby o titul probojovali dvacetinásobní šampioni Draci Brno, Arrows Ostrava, Hroši Brno a Skokani Olomouc. Naopak Tempo Titans Praha po předposledním místu spadli do nadstavby o extraligu. První duel nadstavbové části se uskuteční dnes od 19.30, kdy Eagles vyzvou na stadionu v Krči právě Kotlářku.