Ani výrazné vedení nevzalo Čurdovi pokoru. „Tipnout si správný výsledek je stále složitější," říká. „Soutěž je nervózní. Všech dvanáct týmů si brousí zuby na setrvání v nejlepší desítce, která pro ně znamená účast v příštím ročníku společné ligy Čechů a Slováků."

Důkazem vyrovnanosti budiž výhra Kopřivnice nad Hranicemi i to, že stál stejný tým dvě minuty od senzační remízy na palubovce mistrovské Plzně.

Daniel ČurdaDaniel ČurdaZdroj: čtk

David NejedlýDavid Nejedlý.Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

LOVOSICE - LITOVEL

Daniel 1: Lovosice mohou zápas ztratit jedině, pokud soupeře podcení. To jim nedovolí mladí kouči a výborné publikum. Kádr je takřka stejný, pomohla výměna trenérů. Nová krev hráče psychicky vyladila.

David 1: Litovel doplácí na letní přípravu, ve které neměla trenéra. Alois Lasovský je převzal na poslední okamžik. Hanáci navíc oslabili, odešly pilíře David Juříček a Matěj Konšel.

JIČÍN - BRNO

Daniel 1: Obě mužstva se hledají. Domácím udělalo čáru přes rozpočet zranění Ondry Šulce. Chvíli bude také trvat, než se zapracuje spojka Jirka Vítek. Moc nefunguje obrana, která byla vždy chloubou. I tak favorizuji Jičín. Pokud chce do play-off, musí doma vítězit.

David 2: Při vší úctě vidím v soupiskách jen jednoho rozdílového hráče. Muže, jenž dokáže utkání vyhrát i prohrát. Tím je brněnský tvůrce a kanonýr, příště přílišný individualista Viktor Hastík. Proti menším házenkářům se mu ovšem bude dařit a Moravané uspějí.

KARVINÁ - KOPŘIVNICE

Daniel 1: Co jsem řekl o Jičínu, platí i o Karviné. Play-off rovná se domácí výhry. Kopřivnice nesmí dovolit Slezanům souhru do pivota. Pokud dostanou dost prostoru Jan Užek a Libor Hanisch, bude zle.

David 0, 2: Zkusím překvapení. Kopřivnici pozice outsidera svědčí. Tři body s aspiranty na medaili, trápení mistrů… Nyní udeří i venku a odčiní stylově pohárové vyřazení.

HRANICE - ZUBŘÍ

Daniel 0, 2: Hranice podaly na Dukle špatný výkon. Mluví se o návratu Pepy Kučerky, což by jim přineslo povzbuzení. Zraněných mají ale více a Zubří to ví. Bude hrát nahoru dolů a domácí uběhá.

David 1: Šlágr bude rozhodovat dvojice sudích Jiří Opava a Pavel Válek. Naposledy jsem jejich počínání sledoval v Plzni, kde na sebe v repríze finále strhli veškerou pozornost. Otázka zní: budou mít zájem opět vyjít ze stínu házenkářů a sehrát hlavní roli? Pokud ano, těžko tipovat… A jinak? Klíčová by měla být výhoda domácího prostředí.

FRÝDEK - DUKLA

Daniel 2: Po prohře ve třetím kole v Plzni, kde jsme propadli, nebylo jednoduché se zvednout. Proběhly pohovory s trenéry i hráči. Pár věcí jsme změnili na tréninku. I když byl předzápasový, zintenzivnili jsme ho. Snažili jsme se o nepatrně jinou mentální přípravu a Hranice jasně přehráli. Věřím, že budeme v podobných výkonech pokračovat.

David 1: Dukla je venku sotva poloviční. Frýdek naopak na důvěrně známé palubovce ožije.

Čtěte také: Cementářům chyběla proti Dukle průbojnost. Prohráli kvůli nevyužitým přesilovkám