Fanoušci si pamatují, jak ji začátkem března celou potlučenou křísili lékaři po děsivě vyhlížejícím pádu na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě. Nakonec se naštěstí ukázalo, že se jí kromě podlitin nic vážnějšího nepřihodilo. Nicméně po šampionátu šla na plánovanou operaci nohy.

Romana Maláčová.
Maláčová a Kudlička slavili na Pražské tyčce triumf

V Lille na ni čekají tři starty 

„Ta se trochu posunula a protáhla se i rekonvalescence.  Tím pádem jsem asi v měsíčním tréninkovém skluzu, a to je na čtvrtce vždycky znát,“ přiznává závodnice USK Praha, která letos zatím čtyřistametrovou trať s plůtky zaběhla  v průměrném čase 56,55 sekundy. Jak se svěřenkyně trenérky Martiny Blažkové za podobné situace vyrovná s mimořádně náročným programem akce, na níž jsou novinkou rozběhy na všech hladkých  i překážkových sprintech? 

„V Lille na mě čekají tři starty. V pátek rozběh na překážkách, v sobotu finále a v neděli čtvrtkařská štafeta,“ popisuje všestranná atletka drsný průběh víkendu. „Jelikož nemám dost natrénováno, tak tři čtvrtky ve třech dnech budou pořádná porce, i když to pro mě může být svým způsobem výhoda.  Na zaběhnutí limitu  56,10 budu mít dva pokusy, ovšem nejdůležitější bude, aby vydržela operovaná noha. Pořád mě trochu pobolívá,“ konstatuje rodačka  z Karviné, která v Lille vlastně jen zaskakuje za reprezentační kolegyni Zuzanu Hejnovou, kterou od trojstartu odradily problémy s achilovkou.
„Raději bych běhala úplně jiné časy,“ usmívá se třicetiletá Denisa Rosolová, jejíž osobní rekord má hodnotu 54,24 sekundy.  „Jenže potřebuji čas, abych dohnala tréninkové manko. Pak by už mělo přijít zrychlení.“

Kutnohorák Michal Pavlík si doběhl pro bronz na Letenské míli.
Na Letenské míli pro bronz doběhl Pavlík