Hlavní část oslav proběhla od půlnoci v jednom podniku na vltavské náplavce. „Zamluvil to Milan Kotrč, který se pasoval do role hlavního organizátora mistrovského slavení. Sedli jsme si k pivu, ale šli bychom tam i v případě, kdybychom sérii neukončili. Když se nám však podařilo vyhrát, nešlo o pouhé posezení, ale o skutečnou oslavu," vykládal sportovní manažer Dukly Daniel Čurda.

házená extraliga finále - Talent Plzeň x Dukla Praha
Jako den a noc. Dukla v Plzni zářila i propadla

Někdo pokračoval na hudebním festivalu 

„Bar patřil jenom nám, a kromě hráčů a jejich manželek a přítelkyň se tam sešlo i vedení týmu včetně trenérů. Slavilo se bouřlivě až do rána. Myslím, že jsme to rozpustili mezi šestou a sedmou hodinou. Bylo rozumné odcházet až za světla, aspoň bylo vidět na cestu…

Někdo pokračoval ještě dál, a to na hudebním festivalu Vyšehraní. Tam jsme se pak odpoledne sešli ve větší sestavě. Sedělo se venku a kdo byl unavený, šel si odpočinout. Vím, že několik vytrvalců to táhlo nonstop," prozradil Dan Čurda s tím, že se jednalo o Milana Kotrče, Kubu Svitáka, Dana Kývalu a kouče Jana Josefa.

Dvaatřicátý korálek na šňůrku mistrovských titulů navlékli dukelští házenkáři. Po třech letech vystřídali na českém trůnu své finálové soky hráče Talentu Plzeň.
Střídání. Hladovější házenkáři (Dukly) usedli na trůn

Oficiálně se sejdou v neděli v altánu ruzyňského areálu

Už neorganizovaně budou pokračovat oslavy tento týden. „Mužstvo dostalo zasloužené volno a párkrát se potkáme kvůli narozeninám některých hráčů, které nebyl čas zapít. Oficiálně se sejdeme ještě v neděli v altánu ruzyňského areálu, kde hrajeme většinu zápasů. Mělo by tam proběhnout grilování masíčka s popitím pár žejdlíků z pivního soudku. Můžeme tam pozvat partnery, anebo si třeba zahrát tenis. Tím by měla oslavovací část sezony skončit a od příštího pondělka se začneme v rozumném módu zase věnovat tréninku," nastínil nejbližší program funkcionář a do loňska i občasný hráč.

Později čeká členy mistrovského mužstva ještě několik akcí. „Sehrajeme nějaká exhibiční utkání, dojde na setkání s jednou nadací pro děti ze sociálně slabších rodin a s mládežnickými týmy Dukly máme domluvené ukázkové tréninky. K příjemným povinnostem patří sponzorská setkání s našimi partnery a trenéra a Kubu Svitáka přijme ministr obrany Martin Stropnický."