Neformální setkání s účastníky olympiády v Pekingu a dalšími úspěšnými sportovci pořádá dnes Beach klub Ládví. Neobyčejné společenské odpoledne odstartuje hodinu po poledni turnajem dětí z dětských domovů v přehazované. Patronát nad touto akcí převzal stříbrný medailista ve skifu Ondřej Synek.

Od 17.30 hodin se sportovní osobnosti střetnou v plážovém volejbale. O jejich zařazení do družstev rozhodne los. V osudí budou například střelkyně Marušková-Hyková, jachtařky Šmídová s Mrzílkovou, snowboardista Novotný či krasobruslař Verner. Beach klub Ládví sídlí v Chabařovické ulici v Bohnicích.

Nebudou chybět ani roztleskávačky

Šest dní před startem hokejové extraligy sparťané zahajují sezonu. Pro své fanoušky dnes pořádají exhibici s bohatým programem. Především půjde o florbalové utkání za účasti hráčů i příznivců.

V ramci akce proběhne také autogramiáda hokejistů Sparty, a to včetně hvězdných posil Davida Výborného, Martina Ručinského, Michala Broše, brankáře Tomáše Pöpperleho či Ondřeje Kratěny. K vidění bude i vystoupení sparťanských roztleskávaček Ice Cats.

Kdo bude mít kromě florbalu chuť i na jiné sporty, může si na X-boxech EA Sports zahrát NHL, FIFU nebo zajezdit v autě. Na Podvinném mlýně bude rovněž probíhat prodej nových kolekcí sparťanského oblečení a suvenýrů. Fanoušci se mohou také těšit na putovní výstavu vítězných fotografií z Fotosoutěže, která se konala v minulé sezoně O2 extraligy.

A co je možná nejpodstatnější – vstupné je pro všechny zdarma. Zábavná show v nové sportovní hale na Podvinném mlýně v Kovanecké ulici ve Vysočanech začíná v půl páté odpoledne.

Pohárové derby: Vyšehrad hostí Viktorii Žižkov

Kdo se nechce jen bavit, ale prožít napětí při „ostrém“ soutěžním zápase, může navštívit zápas 2. kola poháru ČMFS na Vyšehradě, kde domácí Slavoj přivítá od 17.00 prvoligovou Viktorii Žižkov. Ačkoliv vyšehradští „šemíci“ hrají třetí ligu, mají dost fanoušků a protože toto pražské derby jistě navštíví i dost příznivců Viktorky, dá se čekat velmi solidní návštěva.

„Nebojíme se prvoligového soupeře, pokusíme se ho překvapit. Hráče budu nabádat, ať do toho jsou naplno,“ prozradil trenér Vyšehradu Jiří Hruška.

„My ale bereme pohár velmi vážně. Je to soutěž, kde je možnost se zviditelnit. Pokud jde o sestavu, chceme hrát v co nejsilnějším složení. V naší pozici je postup pochopitelně povinností,“ sdělil trenér Viktorie Stanislav Griga.

Viktorce se po zranění vrátil Luděk Stracený, ale na druhou stranu pro karetní omezení nebude hrát Tomáš Procházka. „Každý soutěžní zápas je pro nás zároveň příležitostí k sehrání mužstva, které si po letním doplnění potřebuje na sebe zvyknout. Víme, že Vyšehrad je obzvláště ve svém domácím prostředí hodně nepříjemný,“ doplnil žižkovský kormidelník.

Soupeřem Viktorky je tým, který sousedí v tabulce ČFL s její rezervou se stejným bodovým ziskem. V této soutěži už mají oba soupeři podzimní start za sebou a Vyšehrad si nedávno z Xaverova odvezl bod za remízu 1:1.

Další pražské týmy cestují za hranice metropole

Další pražské týmy nastoupí dnes v Poháru ČMFS mimo metropoli – obhájce trofeje Sparta ve Dvoře Králové (domácí tým hraje divizi), Bohemians Praha v Králově Dvoře (nováček ČFL), druholigová Dukla v Písku (nováček ČFL) a divizní nováček Meteor VIII ve Velimi u Kolína (divize). Meteor v 1. kole zazářil vyřazením současného suveréna II. ligy z Čáslavi. Ve čtvrtek pak Slavia nastoupí v Rakovníku (divize).

Fotbalová abeceda na Tempu

Se začátkem září je již tradičně spojen nejen start nového školního roku, ale také fotbalových soutěží. V klubu Tempo Praha 4 to platí nejen pro registrované fotbalisty, ale pro všechny děti, které mají rády sport.

FC Tempo pořádá dnes a příští týden v úterý vždy od půl čtvrté odpoledne soutěže pro kluky i děvčata do 12 let s názvem Fotbalová abeceda. Elévům stačí dostavit se na hřiště v ulici Ve Lhotce, vzít s sebou sportovní oblečení a obuv a přibrat chuť soutěžit. Naopak odnést si mohou děti drobné sladkosti a věcné ceny, které jsou pro soutěžící připraveny.

Pro ty, kteří zatím prohánějí míč pouze s kamarády na plácku u svého domu, je navíc Fotbalová abeceda příležitostí, aby se seznámili s prostředím v klubu FC Tempo. Vyzkoušet si cvičení, která se jinak dělají třeba při tréninku, a třeba se hned zapojit do pravidelné sportovní přípravy. Právě v příjemném prostředí nově budovaného areálu u Lhoteckého lesa mají velkou šanci začít hrát skutečné fotbalové zápasy.

Bližší informace o Fotbalové abecedě jsou na adrese www.fctempo.cz.

Denis Postler, Tomáš Klement

Kam za sportem v Praze?

STŘEDA 3. září

ATLETIKA 16.30 Atletická středa v Houštce (mítink na stadionu ve Staré Boleslavi).

BILLIARD 19.15 Otevřený turnaj v poolu (herna Balabuška, Michelská 16/19, Praha 4).

FOTBAL 15.30 Fotbalová abeceda, soutěže pro děti do 12 let (hřiště FC Tempo Praha 4 v ulici Ve Lhotce), 17.00 Slavoj Vyšehrad – Viktoria Žižkov (utkání 2. kola Poháru ČMFS (ul. Mikuláše z Husi, Praha 4-Vyšehrad), 17.30 Bohemians Praha – Zličín (pražský přebor staršího dorostu, hřiště Střížkov UMT).

FLORBAL 16.30 Exhibice hokejistů Sparty s fanoušky, autogramiáda hráčů (hala Sparty na Podvinném mlýně ve Vysočanech, Kovanecká 23).

LUKOSTŘELBA 16.15 Dvoudenní pohár FITA, úvod soutěže (střelnice SK Start na Strahově).

MOTORISMUS 10.00 Výstava vozů z let 1971 až 1983 (obchodní centrum Letňany).

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL 13.00 Sportovní odpoledne v Beachklubu Ládví – turnaj v beachpřehazované, setkání s olympioniky, turnaj v beachvolejbalu (Chabařovická 4, Praha 8-Ládví).

SOFTBAL PMEZ žen, hřiště Svoboda park při ZŠ Dolákova 555, Praha 8-Bohnice: 12.30 Carrousel (Rus.)–Viladecans (Šp.), 15.00 Sharx (Rak.) – Legnano (It.), 17.30 Viladecans – Joudrs (ČR). Hřiště u Vltavy, u zastávky MHD Trojská v Praze 7: 12.30 Brasschaat (Bel.) – Skövde (Švéd.), 15.00 Mannheim (Něm.) – Forli (It.), 17.30 Skövde – Terrasvogels (Niz.).

(klt, dp)