Magdalena Šormová (kategorie do 53 kilogramů) i Stanislav Futera své zápasy vyhráli. Penta Gym se pyšní třemi zlatými z letošního amatérského mistrovství ČR v MMA.

Magdalena Šormová (vpravo), zápasnice pražského Penta gymu před zápasem proti polské Weronice Zygmunta.Pro Magdalenu Šormovou to byl profesionální debut. Proti amatérské mistryni Slezska se postavila domácí šampiónka Weronika Zygmunta. První pětiminutové kolo se odvíjelo hlavně v postoji, kde se svěřenkyně Daniela Bartáka snažila využít svojí výškovou převahu. Bohužel v jeho polovině inkasovala tvrdý úder, po kterém to s ní nevypadalo moc dobře. Naštěstí Polka jejího zaváhání nedokázala využít a otřesené Magdaleně dovolila se vrátit do zápasu.

Druhé kolo se rychle přesunulo na boj na krátko, při kterém se Šormové podařilo soupeřku strhnout na zem. Tam využila svých dovedností a za pomoci škrcení dokázala zápas dovést do překvapivého vítězného konce.

Stanislav Futera (vpravo) pózuje před zápasem s polským Sebastianem Cebulou.Mezinárodní mistr Slovenska Stanislav Futera nastoupil ke svému osmému profesionálnímu zápasu. Po výhrách nad Brazilcem Silvou a karlovarským Šopovem, chtěl zůstat na vítězné vlně. Proti němu se postavil Sebastian Cebula.

Futerův boj začal ale mnohem dříve. Poprvé v kariéře se chtěl totiž představit v nové váhové kategorii do 77 kilogramů. Během týdne musel shodit takřka třináct kilogramů, což se mu po tuhém boji podařilo. Po krátkém oťukávání přenesl Futera boj na zem, kde si udržel dominantní pozici a začal svého soupeře zpracovávat.

Minutu před koncem prvního kola se pokusil o páku na ruku, po které musel Cebula vzdát a pražský borec si připsal třetí vítězství v řadě.