Také letos přilákal turnaj do metropole spoustu zvučných jmen, nicméně obsazení souboje o titul je poněkud překvapivé. Statistiky na antuce si výrazně vylepšuje Kristýna Plíšková, pro kterou je finále nejlepší výsledek na tomto povrchu. Proti ní se postaví další senzace turnaje. Mona Barthelová proletěla do finále až z kvalifikace. Vítězství nad Barborou Strýcovou bylo jejím sedmým úspěchem v sedmi dnech. Němka bude bojovat o svůj čtvrtý titul, první od roku 2014.

Karolína Plíšková.
Karolína „doma“ zahrála nejhorší zápas roku a vypadla

Kristýna zářila 

Eso na závěr, celkem jich bylo sedmnáct. Výtečný servis byl důležitým prvkem k vítězství Kristýny Plíškové nad Jelenou Ostapenkovou. Česká tenistka vystřílela svou sokyni z kurtu za pouhých sedmdesát minut.

„Podání bylo dnes klíčové a až na jedno zaváhání bezchybné. Vůbec jsem nečekala, že budu ve finále. Byla jsem ráda, že jsem přežila první kolo. Zdejší povrch mi ale sedí, kurty jsou tvrdé, antuka hrubší,“ vysvětlila finalistka turnaje.

Němka hrála chytrý tenis 

Ani třetí semifinále sezony nepřineslo Barboře Strýcové radost. Proti Moně Barthelové získala první set, od druhého však vládla Němka. „Hrála chytrý tenis, který mi moc neseděl. Ke konci už jsem pořádně neměla co hrát, nefungoval mi servis. Neměla jsem na ni žádnou zbraň, vše mi vrátila, což bylo frustrující. Navíc podmínky dnes hrály pro ni. Kdyby bylo lepší počasí a míče víc létaly, tak by se mi hrálo lépe,“ uvedla česká tenistka.

Tenistka Lucie Šafářová
Plíšková, Šafářová a Strýcová budou hvězdami turnaje WTA v Praze

Slavila Peschkeová

Českými hráčkami nabité finále čtyřhry ovládla dvojice Groenefeldová – Peschkeová a oslavila tak čtvrtý společný triumf. Druhý nasazený pár přehrál ve dvou setech jedničky turnaje Hradeckou se Siniakovou.

„Zápas byl těsný, mohl dopadnout jakkoli. Jsem ráda, že jsme to dotáhly. Hrozně se mi líbilo hrát opět před českým publikem. Vítězství je dnes o to sladší, že máme s manželem výročí svatby a máma má narozeniny, takže se bude slavit,“ prohlásila Peschkeová.

Autor: MICHAL SEDLÁK