Vítězství si vrhač Dukly připsal za výkon 87,28 metru ze čtvrté série. Svěřenec světového rekordmana Jana Železného vyhrál suverénně o 3,5 metru a letos předvedl už třetí hod přes 87 metrů. „Je vidět, že příprava proběhla skvěle. Kdybych si překonal osobáček aspoň o centimetr, tak by to nevadilo, ale za 87 metrů jsem rád. Ještě loni to byl můj nejlepší výkon. Takže skvělé," usmíval se.

Barbora Špotáková.
Julisku při pondělním Odložilově memoriálu rozzáří atletické hvězdy

Maslák přepálil tempo 

Pavel Maslák výborně rozběhl čtyřistametrový sprint. Většinu trati vedl, ale třicet metrů před cílem bylo jasné, že tempo neudrží. Do cíle „došel" druhý v čase 45,51. „Chtěl jsem vyhrát, ale i s druhým místem jsem celkem spokojený, i když jsem tempo přepálil. Posledních deset metrů mi úplně došly síly. To rozhodlo," uvedl Maslák.

V hlavním závodě mítinku běhu na 1500 metrů se začalo svižně. Jakub Holuša se držel v popředí. Tři sta metrů před koncem se pustil do stíhání vedoucího Sadika Mikhou z Bahrajnu. Toho zbytek pole v obhajobě loňského triumfu neohrozil, český rekordman nakonec doběhl čtvrtý ve svém čase roku 3:34,96. Tak rychle na Memoriálu Josefa Odložila ještě neběžel.

Jakub Holuša.
Jakub Holuša: Na Julisce by mně to mohlo trochu uletět

„Jsem naprosto spokojený. Mým cílem bylo zaběhnout limit do Londýna, což se povedlo. Závod byl těžký, bylo nás hodně. Věděl jsem, že musím začít rychle, ale trochu jsem na to doplatil. V posledním kole už to byl boj, ale někde jsem ještě vyhrabal zbytky sil," prohlásil Holuša.

Koulař měl nohy jako z betonu

Po pátečním českém rekordu v kouli (22,01) se čekalo, jak se v Praze představí Tomáš Staněk. Jasně vyhrál, i když možná někdo čekal, že vrhne víc než 20,98. „Moje nohy byly jako betonové. Rekordní závod mi vzal hodně sil, po návratu jsem navíc moc dobře nespal. Lidi asi čekali, že znovu hodím 22 metrů, takže jsem je možná trochu zklamal. Jsem ale šťastný, že jsem doma vyhrál," vykládal.

V očekávané soutěži oštěpařek se všechno důležité odehrálo v úvodu. Ve druhé sérii hodila Nikola Ogrodníková 62,24 metru. Tím se dostala do čela, vytvořila si osobní rekord a splnila limit pro MS v Londýně. Barbora Špotáková se v tu chvíli ocitla mimo vedoucí trojici, ale o chvíli později poskočila výkonem 62,88 na první místo.

 Jan Kudlička.
Atletika u obchodů. Ptáčníková pouze fandila

Ten se nakonec ukázal jako vítězný, Ogrodníková skončila čtvrtá. „Nečekala jsem, že vyhraju. Běloruska Chaladovičová házela na Diamantové lize v Eugene lehce přes 65 metrů, ale dnes byla jak vyměněná. Tak jsem vycítila šanci. Akorát mě mrzí, že jsem si nepřekonala výkon z Eugene (63,30 pozn. red.). Jsem ale ráda, že jsem nepředvedla jeden náhodný hod, ale házela jsem stabilně k 63 metrům," řekla vítězka.