Třiadvacetiletý rodák z Pardubic Milík chce zkušenosti z předchozích dvou ročníků zúročit lépe než v posledních dvou sezonách, kdy na Markétě v porovnání se světovou elitou neuspěl.

"Roli hraje psychika. Když jsem tam jel poprvé, tak jsem ty závodníky viděl maximálně v televizi," vzpomínal Milík na svůj první start v Grand Prix před dvěma lety. "Už jsem tam ale jel dvakrát, můžu být klidnější a udělat lepší výsledek. Doma se chce člověk ukázat," řekl plošinář.

Zkušenosti sbírá také v polské extralize s Vratislaví, kde jezdí světová špička. Od polských mechaniků si nechal postavit i motocykl. "Od začátku sezony to funguje," řekl. Bývalý finalista mistrovství světa do 21 let má dobrou sezonu, byť se potýkal se zraněním ruky. "Ale o víkendu jsem jel v Polsku a už to je stoprocentní," ujistil Milík.

Favoritem čtvrtého dílu seriálu Grand Prix bude v Praze Brit Tai Woffinden, který bude na Markétě útočit na rekordní čtvrté vítězství za sebou. "Přitom tvrdí, že se mu ta dráha nelíbí," smál se Milík. Sám se chce podívat do semifinále. "A bojovat o postup do finále," plánoval.

Woffinden je po dvou závodech průběžného pořadí druhý, stejně bodů (24) má třetí Američan Greg Hancock. V čele je s šestadvaceti body Australan Chris Holder. Před pražskou zastávkou se uskuteční ještě je závod v Dánsku.