Anebo se zrodí překvapení, radovat se bude Tatra Smíchov, která byla letos druhá, ale své rivaly jako jediná (v říjnu) porazila. „Jasným favoritem je Sparta," myslí si Eduard Krützner, který je podepsán pod poslední dva tituly nejúspěšnějšího ragbyového klubu Česka Pragy z let 2014 a 2015. Letos jeho celek narazil na rudou mašinu v semifinále, a i když statečně vzdoroval, zbyl na něj po dvou porážkách pouze boj o bronz.

Ragby. Ilustrační foto.
Ragbisté Sparty a Tatry slaví. Zahrají si o titul

Největšími osobnostmi jsou Skall a Vokrouhlík 

„Sparta se dá v současné formě překvapit jen těžko, snad výbornou a agresivní obranou, což se nám určitou dobu dařilo," popisuje trenér. Jenže pak přišly body vyhlášeného kopáče Jiřího Pantůčka a plány Pragy se začaly bortit.

„Jde o skvělého hráče, který má před sebou zářivou budoucnost. Největšími osobnosti jsou ale Jirka Skall a Pavel Vokrouhlík," vypíchne Krützner a upozorní na zvýšenou motivaci obou matadorů. „Chtějí získat titul a po oslavě ukončit kariéru," usměje se.

SOUPEŘI, POZOR! Ragbista Sparty Jiří Skall v akci.
Ragbista Jiří Skall: Podcenění nehrozí. Stojíme teprve ve třetině cesty

Finále bude vyrovnané 

V týmu Tatry upozorní vyhlášený lodivod na jiné jméno. „Roman Rygl je smíchovský srdcař. V klubu dělá prezidenta, stejně se postaví na tříčtvrtku a položí pětky," ocení dalšího čtyřicátníka. Jinak ale vidí jiné přednosti finálových outsiderů. „Tatra hraje velmi agresivní ragby, trpělivě narušuje akce soupeřů a je schopná udržet vysoké tempo po celé utkání," chválí expert.

Přestože se Krützner nezdráhá označit budoucí držitele zlatých medailí, jejich cestu na trůn označí za svízelnou. „Finále bude vyrovnané, zlomí ho až druhý poločas. V prvním nebude nikdo dominovat," tipuje. A co tedy rozhodne? „Disciplína. Čeká nás vyhrocený zápas a nedivil bych se, pokud by padlo několik červených karet. Sparta je ale zkušenější a pozici favorita ustojí," dodává Krützner.