S cílem být lepší než v minulé sezoně, kdy skončili sedmí, jdou fotbalisté pražské Dukly do nového ligového ročníku. S kapitánskou páskou povede tým Marek Hanousek.

Hned v prvním kole jedete do Plzně. Je to pro vás lepší, potkat ji takhle na úvod sezony, kdy hraje důležitá předkola?

Já myslím, že zápas bude hratelný. Viktorka má starosti s náročným dvojzápasem v Evropě. Takže by-chom mohli mít větší šanci než jindy. Třeba se budu mýlit, uvidíme. 

Hráči Slavie.
Slavia pojede do Borisova dát gól a postoupit

Jak jste se přes léto srovnali s odchodem opor ze zadních řad?

Největší ztráta je pro nás Štětina, naše stálice v obraně. Jinak nám až na výjimky základní sestava zůstala. Ale jak na tom budeme, nám ukáže až samotná liga. Hlavní je nepokazit začátek, týmy mimo horní špičku budou hodně vyrovnané. Stačí jen, aby se něco nepovedlo, a můžete hrát celou sezonu dole a naopak. 

Těšíte se na zápasy proti hráčům, jako je Danny?

V určitém směru je to pro každého fotbalistu velká výzva. Jedná se o světové hráče, mají za sebou hrozně moc zkušeností. Nepoštěstí se každý den, abych proti takovým hvězdám mohl nastoupit. I fotbalisté z jiných klubů budou jistě rádi, že se s nimi potkají.

Mirsad Alilovič.
USK oslabuje. Odešel i úspěšný kouč

 Jak do kabiny zapadli noví hráči, kteří přišli?

My jsme zvyklí, že se nám osazenstvo víceméně obmění každého půlroku. Ale jádro vždy zůstane, i tentokrát. Noví kluci jsou v pohodě, takže negativního vlivu se nebojím. Naopak, atmosféra se může zlepšit. 

Podle trenéra Hynka vyznáváte specifický styl hry. Zvykli už si noví spoluhráči?

Neřekl bych, že naše hra je natolik specifická. Jdeme směrem, kterým se ubírá světový fotbal. Nazval bych to španělská cesta, tedy hodně přihrávek a kombinace. Každý si musí trochu zvykat, protože v Česku takhle nikdo nehraje.

Jan Bořil a Igor Stasevič.
Výhra, která se neslavila. Slavii ještě čeká boj