Finové se prezentovali jistou hrou a neprostupnou obranou. Tu rozhýbal nejčastěji druhý útok se všudybylem Fridrichem, pracantem Sikorou a bijcem Zálesným.

Úvodní slovo ale řekli Finové. Domácí výběr se v závěru první části ubránil první přesilovce v utkání, ale krátce na to v čase 19:15 otevřel skóre Santu Manner.

Ve druhé třetině hráli Finové opatrně zezadu a po necelých pěti minutách se prosadili podruhé. Po rychlé kombinaci se po střele Mikko Kohonena sotva překulil za brankovou čáru.

Češi pak ztratili šťávu, chyběl jim pohyb a moment překvapení. K ofenzívě je znovu probudil obránce Štěpán Slaný. Vypíchl míček, unikl po levé straně a rozhodl se pro střelu. Gólman Toivoniemi nereagoval, ale zachránila ho tyčka.

Dvě minuty na to se český celek kontaktní branky dočkal. Po zadovce Radka Sikory propálil brankáře Aleš Zálesný. Soupeř ale ještě před přestávkou stačil odskočit na dvoubrankový rozdíl po další bleskové kombinaci s druhým gólem Mannera.

Deset tisíc příznivců dostal do varu i naděje opět Aleš Zálesný. Křídelní útočník po necelých dvaapadesáti minutách hry připravil pozici pro Ostřanského a ten snížil na 2:3. Finům však stačilo 72 sekund na další branku.

Po porážce 2:4 s favorizovanými Finy si čeští florbalisté zahrají o bronzové medaile. Nedělním soupeřem bude poražený z utkání Švédsko – Švýcarsko.

Semifinále MS ve florbale

Česko – Finsko 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 34. Zálesný (Sikora), 53. Ostřanský (Zálesný) – 20. Manner (Kukkola), 25. Mikko Kohonen (Tiitu), 38. Manner (Järvi), 54. Järvi (Forsten).

Sestava ČR: Rytych – Jakůbek, Garčar, Nesměrák, Chrápek, Slaný, Folta – Ostřanský, Cepek, Kožušník, Zálesný, Fridrich, Sikora, Richter, Fojta, Sladký – Novotný, Skalík.

Rozhodčí: Andersson a Fahlander (oba Švéd.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Diváci: 10 348.