V posledním finále podlehli 2:5 a na zápasy 1:3, zaplněná hala v Edenu jim ale přesto dlouho tleskala. Po loňském bronzu tak přidali červenobílí do své sbírky stříbrnou medaili. Jako jediní dokázali za celou sezonu Chrudim alespoň jednou porazit. Navíc přilákali do hlediště mnoho diváků. Sešívaní se netají tím, že vzestupnou tendenci by chtěli v příští sezoně završit.

Dlouholetý chrudimský futsalista a reprezentant Michal Mareš.
Chrudim na úvod Elitní fáze Futsal Cupu podlehla Interu 0:2

„Série se zlomila ve třetím zápase, kdy Chrudim v domácím prostředí zahrála výborně v defenzivní činnosti. Naposledy to bylo o tom, kdo vstřelí v pravý moment branky, bohužel jsme to nebyli my," zhodnotil finálovou sérii trenér Martin Brychta.

Předseda klubu Daniel Kolman byl na svůj tým právem náležitě hrdý.

„Dosáhli jsme mimořádného úspěchu v mimořádně vyrovnané sezoně. Přál jsem si obhájit bronz, účast ve finále je obrovská nadstavba. I když jsem trochu zklamaný, protože jsme byli blízko. Cením si toho, že jsme donutili Chrudim ukázat svoje maximum, že se nás dokonce v některých chvílích bála," vyznal se ze svých pocitů s cennou medailí na krku.

Slavia zvítězila nad Brnem 4:0 a mohla slavit titul
Slavia má našlápnuto k velkým věcem. Čeká jí porce dřiny

„Je to pro nás nový pocit a mohu už teď říct, že uděláme všechno pro to, aby to do roka a do dne bylo všechno jinak a pohár jsme v rukou drželi my," přidal rozhodnou výzvu.

U toho už nebude dlouholetý kapitán Tomáš Matějka, který po zápase ukončil kariéru. Do finálové série zasáhl jenom na poslední minutu, kdy symbolicky vystřídal.

„Myslel jsem, že budu dojatý, ale asi mi to všechno teprve dojde," přiznal poté, co naposledy vyšvihl s fanoušky slávistickou děkovačku.

Slavia zvítězila nad Brnem 4:0 a mohla slavit titul
Pohled do historie? Fotbalu vládnou kluby z metropole