O deset dní později prožívalo stejné mužstvo euforii, vždyť doma přetlačilo favorizované Východočechy 74:67 a opět se hlasitě přihlásilo do bojů o čtvrté místo nadstavbové části silnější skupiny A1. 

Čtěte také: Basketbalisté USK podruhé v sezoně získali skalp druhých Pardubic

Mimo Folimanku USK nepůsobí tak kolektivně 

„Folimanka je kouzelná hala," usmál se asistent slovinského kouče Jan Pospíšil. „Když střílíte na koš, vidíte skrz něj celé Nusle," pokračoval v odlehčeném duchu. „Ale vážně. Kdo na to není zvyklý, může ztratit orientaci," uvedl a popsal další zvláštnosti sportoviště: „Nemáme výrazný kontakt s diváky. Hlediště je jen na jedné straně, hodně daleko a ve tmě."

Možná i proto se pražským basketbalistům venku často rozklepou kolena. „Mimo Folimanku nepůsobíme až tak kolektivně," všiml si Pospíšil. „V Pardubicích byli kluci v jakési křeči. Přecházeli příležitosti. Když mohli vystřelit, nabíhali pod koš a obráceně," líčil asistent, jenž si myslí, že zlepšení přinese čas: „Pracujeme s mladíky. Potřebují získat zkušenosti. Bojovnost jim nechybí. Venku ale občas panikaří." I tak jede USK vysoko nad plán. V sobotu přivítá Opavu, a pokud zvítězí, bude stát kousíček od privilegia začínat play-off na Foliman-ce. Kouzelné to hale.