Oddíl se tak stal nejúspěšnějším na mistrovství. Stal. Tituly amatérských mistrů republiky vybojovali svěřenci trenéra Daniela Bartáka Tomáš Žák, Tomáš Stehlík a Jiří Paluska.

Penta gym vyslal do turnaje v osmihranné kleci pět zástupců. Tomáš Žák a Jan Mikita zápasili ve váze do 66 kg, Patrik Šmidlík do 77 kg, Tomáš Stehlík do 84 kg a Jiří Paluska v +93 kg. Čekal na ně zrádný pyramidový systém, ve kterém ti nejlepší mohli za několik málo hodin vybojovat i čtyři zápasy.

Tomáš Žák dvakrát zvítězil na páku a na body, ve finále nastoupil proti Davidovi Vašků. Zápas vyhrál hned na začátku prvního kola na škrcení. Stal se ve svých 38 letech nejstarším mistrem republiky v MMA.

Jan Mikita musel na cestě do vytouženého finále porazit tři soupeře. Bohužel po dvou výhrách na páku na ruku a škrcení se musel na body sklonit Davidovi Vašků a skončil tak na děleném třetím místě.

Podobně se vedlo Patriku Šmidlíkovi. Na cestě do finále porazil také dva bojovníky, vždy technickým KO. Ve finále prohrál po velké bitvě na body s reprezentantem Juráčkem.

Tomáš Stehlík měl v prvním kole volný los. Dál ale musel tvrdě bojovat. Semifinále i finále vyhrál technickým KO v prvním kole. Vítězství je o to cennější, že na cestě za titulem musel porazit dalšího reprezentanta Šídla.

Nejlehčí cesta do finále

Poslední do osmihranného oktagonu nastoupil Jiří Paluska, který na loňském mistrovství Evropy skončil pátý. Ze všech zápasníků Penta gymu měl cestu do finále nejlehčí. První kolo volný los. V semifinále mu nenastoupil soupeř pro zranění. Ve finále si i ale sáhl na samotné dno, když celé druhé kolo bojoval se zlomenou rukou. Přesto se mu povedlo zápas dovést do vítězného konce a po titulu mezinárodního mistra Slovenska získat i titul český.

Žák, Stehlík a Paluska si díky svým vítězstvím zajistili letenky do Ázerbájdžánu, kde se v květnu koná mistrovství Evropy.