Na deseti pobočkách sázkové kanceláře Chance v Praze se dnes uskuteční podpisové akce hokejistů Slavie. Tedy mužstva, jež vyhrálo extraligu. Akce začíná v půl páté odpoledne na třech místech současně a podepisují se vždy dva hráči na jedné pobočce.

Od deseti hodin dopoledne pokračuje v tréninkovém centru Sparty na Strahově dvoudenní finálový turnaj šestnácti dětských domovů O Pohár české fotbalové reprezentace. Vítěz celého klání by měl být znám zhruba dvě hodiny po poledni.

Velmi pestrý je také odpolední fotbalový program, jemuž dominuje – rovněž v tréninkovém centru na Strahově – předehrávka ČFL mezi béčky Sparty a Dynama České Budějovice. Mladí sparťané jsou už jistými vítězi ČFL a postupujícími do druhé ligy, pro jejich trenéra Jana Kmocha bude tento zápas velmi pikantní z toho důvodu, že od příští sezony převezme právě tým Dynama. Ne však samozřejmě béčko, ale prvoligový A-tým.

Ve vršovickém ďolíčku se pro změnu uskuteční předehrávka divize B mezi domácí rezervou Bohemians 1905, již vede trenér Jan Poštulka, a Chomutovem.

Na Julisce je zase na programu dohrávka pražského přeboru. Rezerva Dukly, jež stále ještě živí své šance na to, že dožene vedoucí Meteor a vyrve mu na poslední chvíli postup do divize, přivítá celek Čechie Uhříněves.

Kam za sportem v Praze?

STŘEDA 28. května

ATLETIKA 18.30 Veteránská pětka na dráze (5000 m na atletickém stadionu v Edenu).

AUTOGRAMIÁDA Podpisové akce hokejistů HC Slavia na pobočkách Chance a.s.: 16.30 Adam Svoboda a Tomáš Linhart (Vršovická 58), Jiří Doležal a Jan Novák (Čestmírova 1 v Nuslích), Karol Sloboda a Dominik Furch (Sokolovská 902), 17.00 Jiří Vašíček a Milan Kraft (Revoluční 2), 17.30 Josef Beránek a David Hruška (Václavské nám. 56), Jaroslav Bednář a Petr Kadlec (Letenské nám. 38), Michal Vondrka a Marek Tomica (vestibul stanice metra C Opatov), Roman Červenka a Jiří Drtina (vestibul stanice metra C Florenc), Miroslav Holec a Tomáš Žižka (vestibul stanice metra A Můstek), 18.00 Tomáš Micka a Vladimír Růžička ml. (OC Hypernova v Čestlicích).

BILLIARD 19.15 Otevřený turnaj v poolu (herna Balabuška, Michelská 16/19, Praha 4).

FOTBAL 10.00 O Pohár české fotbalové reprezentace, finálový turnaj 16 dětských domovů (tréninkové centrum Sparty, Strahov), 12.00 a 14.15 Sparta B – Příbram B (předehrávky 27. kola České ligy staršího a mladšího dorostu), 12.15 a 14.00 Slavia B – Tábor (předehrávka 25. kola divize A starších a mladších žáků, v Edenu), 13.00 a 15.15 Bohemians 1905 – Zlín (dohrávky 26. kola I. ligy staršího a mladšího dorostu, hř. Loko Vršovice), 16.30 Dukla B – ABC Braník (předehrávka 21. kola pražského přeboru mladšího dorostu, hř. Strahov nafukovací hala), 17.00 Sparta B – České Budějovice B (předehrávka 31. kola ČFL, TC Strahov), Bohemians 1905 B – Chomutov (předehrávka 29. kola divize B, stadion v ďolíčku, Vršovice), ABC Braník – ČAFC (předehrávka 21. kola pražského přeboru mladších žáků), 17.30 Dukla B – Čechie Uhřiněves (dohrávka 25. kola pražského přeboru, na Julisce).

LUKOSTŘELBA 16.15 Dvoudenní pohár FITA (střelnice SK Start na Strahově).

RÁDIOVÝ ORIENTAČNÍ BĚH 17.00 Přebor Prahy 4 (Krčský les, start u velkého altánu).

RAGBY 18.00 Tatra Smíchov–Sparta (pohár juniorů, hřiště RC Tatra Smíchov, Podbělohorská ul., Praha 5).

(klt, dp)