Dukla měla v Litovli drtivý úvod. Vedla už 10:3, pak ale domácí trenér Michal Hradil prostřídal sestavu a jeho svěřenci dovolili Pražanům skórovat do poločasu jen třikrát, zatímco sami nastříleli 12 branek.

Dukla se marně snažila zvrátit vývoj

V druhé půli byl duel vyrovnaný, ale Tatran nikdy nepustil Duklu do vedení. Hosté se marně snažili vývoj zvrátit, nepomohla jim však ani několikanásobná osobní obrana v závěrečných minutách.

„V poslední době jsme řešili identitu našeho celku, kam patříme, často se dávaly hlavy dolů. Už víme, že se dá uspět, ještě chvíli ale potrvá, než budeme vyhrávat. To uvidíme už příští týden proti Zubří," uvedl trenér Litovle Hradil, jehož svěřenci si připsali teprve druhou výhru v ročníku.

Dukla ztratila kontrolu

„Dnes jsme si úspěch nezasloužili, aktuálně se pereme se stavem týmu, máme pět zraněných, ale to není výmluva. Za stavu 10:3 jsme podlehli snadnému vedení, ale to se nám vymstilo. Ztratili jsme kontrolu nad utkáním a nedokázali jsme to otočit už ani v posledních minutách, v rozhodujících chvílích nás zradila i střelba," uvedl kouč v tabulce čtvrté Dukly Jan Josef.

Na rozdíl od Pražanů v sobotu nezaváhaly nejlepší dva týmy soutěže. Vedoucí Lovosice i díky 14 gólům Jiřího Motla přestřílely 43:33 Nové Veselí, druhé Zubří vyhrálo 37:30 v Kopřivnici. Zbylá dvě utkání kola se hrají v neděli dopoledne.

Čtěte také: Návrat do reality. Kotrč se těší na Kopřivnici