„Nečekal jsem, že se ještě finále ve své kariéře dočkám. Bojujeme jako tým a právě to nás dovedlo tak daleko. Všechny fanoušky srdečně zvu do hlediště, bude to další velká bitva!" Slávisté v pátek obrovského favorita na jeho palubovce pořádně potrápili. Stáhli ztrátu v druhém poločase z 1:4 na 4:4 a protáhli zápas do prodloužení, ve kterém znovu pár vteřin před koncem vyrovnali. Padli až na penalty.

Futsalisté Sparty.
Střídání stráží? Sparťanští futsalisté stíhají slávisty

Dalším klíčovým mužem je Záruba 

„Kdo tenhle zápas viděl, byla to reklama sama o sobě, dlouho tady nic takového nebylo, byl to futsal nahoru dolů, padlo hodně branek. Věřím, že v pondělí přijde plný dům a fanoušci nás dovedou za vítězstvím," přeje si jeden ze sešívaných hrdinů v play off brankář Ondřej Vahala. Právě jméno syna bývalého slávistického brankáře příznivci v hale často vyvolávají, dokonce ho překřtili po Vaniakově vzoru na futsalového čaroděje. Právě on navíc vstřelil nádhernou ránou první slávistickou branku ve finále.

Dalším klíčovým mužem v červenobílém je futsalista roku Radim Záruba, pro nějž je série o to pikantnější, že do Edenu přišel právě z Chrudimi. Taky to v prvním zápase od domácího kotle pěkně schytal. „Takovou reakci jsem od nich nečekal. Nějakou chvíli jsem tam strávil a bojoval i za ně. Ale aspoň se něco dělo. Nabudilo mě to, takže bych jim spíš měl poděkovat," přijímá český reprezentant další výzvu. Také on se těší na fanoušky.

David Frič a Martin Brychta.
Sparťan Frič a slávista Brychta: Derby futsalisty maximálně motivuje

Slavia skončila pátá 

„Bylo by strašně fajn, kdyby diváci vyprodali Eden a podpořil nás. První zápas byl krásnou ukázkou toho, jak krásný je futsal sport," zní jeho pozvánka. Slavia během sezony vstala doslova z mrtvých, chvíli to vypadalo, že se dokonce neprobojuje do play off. Zvýšené tréninkové dávky, fyzická příprava a podpora čínské společnosti CEFC ale přinesly zlom. Slavia skončila pátá, ve čtvrtfinále vyřadila Interobal Plzeň a v semifinále senzačně Benago Zruč nad Sázavou, za které nastupovala celá řada špičkových zahraničních hráčů. Teď se nezalekla ve finále ani nejtěžšího soupeře z Chrudimi, v jehož dresu nastupují legendární bratři Marešové a celá řada reprezentantů.

„Prožíváme futsalové Nagano," raduje se předseda klubu a srdcař Daniel Kolman. „V pátek jsme ukázali, že se o zlato chceme poprat s maximálním nasazením. Dostali jsme spoustu povzbuzujících vzkazů. Věřím, že právě teď nastala chvíle, kdy fanoušci zaplní halu v Edenu a doženou nás za vítězstvím. Potřebujeme každého z nich! Kdy přijít, když ne teď!"