Stav finálové série je tak 1:1. Boj o titul bude pokračovat ve čtvrtek v Chrudimi a pak ještě znovu v Edenu v pondělí 29. května od 20.30. „Je to něco úžasného, porazili jsme dvanáctinásobného mistra před nádhernou kulisou. Tak se plní sen každého našeho hráče," radoval se trenér Martin Brychta.

Futsalisté Slavie Praha.
Futsalové Nagano. Hráči Slavie doufají, že je plná hala dožene k titulu

Pražané opět otočili vývoj zápasu 

Sešívaní po poločase prohrávali o branku, po přestávce hned v úvodu zvýšil zkušený Michal Mareš, ale slávisté stejně jako v prvním utkání při nepříznivém skóre zabrali a vývoj střetnutí otočili.

Směřička se blýskl hattrickem 

Nejprve nádherným volejem snížil Antonín Hrdina, kterého si trenéři domácích pošetřili do druhého dějství jako žolíka. O pět minut později vyrovnal slovenský reprezentant Martin Směřička a domácí mohutně podporovaní zaplněným hledištěm začali soupeře přehrávat. Jejich snahu korunoval Jiří Novotný třetím gólem, v závěru pak završil hattrick Směřička.

Futsalisté Sparty.
Střídání stráží? Sparťanští futsalisté stíhají slávisty

Uznání od Lüftnera a Mešanoviče

Oslavné děkovačce pak zatleskali i přítomní fotbalisté Slavie Michal Lűftner a Muris Mešanovič. „Za druhý poločas musím před svými hráči smeknout. Máme výborného kondičního trenéra, zapracovali jsme na fyzické připravenosti a začíná se to projevovat. Rozjeli jsme se, kluci si dokázali, že s Chrudimí dokážou držet krok, a dokonce ji porazit," hodnotil Martin Brychta se spokojeným výrazem ve tváři.

„Je to tu neuvěřitelné, taková atmosféra, jakou mají slávisté na fotbale, na házené a teď i tady u nás! Jsem strašně rád, že se nám podařilo diváky přilákat i na futsal," pochválil atmosféru v Edenu autor tří branek Martin Směřička. „Pojedeme dál, boj o zlato je otevřený!"

/ONDŘEJ ZLÁMAL/