Trenér Martin Kafka poslal na hřiště hráče ze širšího kádru, aby si je otestoval pro příští reprezentační cyklus a jeho mladý tým v prvním poločase tahal za kratší provaz. Němci byli důraznější a do šaten se odcházelo za jejich vedení 10:0, které pětkami zařidili Kasten s Heimpelem.

A když po změně stran položil další pětku Kasten, vypadalo to za stavu 15:0 pro český tým už hodně špatně.

Domácí borci ale nesložili zbraně a vrhli síly do útoku. Po pětce Černého a následném kopu Čížka Češi snížili na 7:15 a když vzápětí položil pětku Michal Jirman a Čížek proměnil další kop, bylo to už o jediný bod – 14:15!

České mužstvo se tak dostalo do tempa a díky dalšímu kopu Čížka dokonce i do vedení. Závěr ale vyšel lépe Němcům, kteří díky Manawatuovi položili další pětku a ta jim zajistila konečné vítězství 20:17.

V případě výher ve zbývajících zápasech může německý tým sesadit Čechy ze čtvrté příčky šestičlenné tabulky evropského šampionátu divize 1B.

„Prvních dvacet minut jsme hráli relativně u nich, ale my nedokážeme vnímat koncept hry. Musíme umět reagovat a vytěžit z daných situací maximum. Druhých dvacet minut prvního poločasu jsme trochu odešli, přestali mít balon. Bylo tam pár taktických chyb, které nám ten zápas prohrály. Taktická vyspělost nám hodně chybí. Nedali jsme dost kopů na bránu. To nám mohlo pomoct vyhrát, ale neprohrály nám je, prohrály nám to špatně řešené situace,“ zhodnotil utkání trenér českého výběru Martin Kafka.

A jak je trenér spokojen s celkovým vystoupením českého týmu v sezoně? „Mohlo to být lepší. Kdybychom mohli být více spolu, byli bychom lepší,“ pokyvuje hlavou.