Black Panthers vyhráli posledních šest titulů a brousí si zuby na další. Při cestě za sedmým neprohráli jediný zápas, jen remizovali s Ostravou.

Beach volejbal. Ilustrační foto.
Kam v Praze za sportem

Letos budou jasnými favority

„Měli jsme malé výkyvy ve výkonnosti, ale stačilo to na první místo v základní části. Jsme hrdí na dosažené úspěchy a na hráčích i trenérech je to znát," říká hlavní kouč Jesse Thompson.

V boji o finále Black Panthers vyzvou Pardubice Stallions. Neoficiální semifinále těchto mužstev se konalo i loni. V systému s přímým postupem se totiž v závěru základní části rozhodovalo mezi oběma o postupujícím. Loňskou bitvu o Czech Bowl jednoznačně ovládli Black Panthers. I letos budou jasnými favority a vzhledem k průběhu základní části Bitters ligy i celého Czech Bowlu.

Vzpomínka na loňské finále.
Na Žižkov se vrací americký fotbal v atraktivním dvojbalení

Už krátce po březnovém příchodu Thompsona si tým pochvaloval jeho energii a motivační dovednosti. „K tomu, abyste byli šampiony, musíte být neustále hladoví. Nechci, aby někdo bral postup do semifinále jako samozřejmost," líčí Thompson.

Prague Lions  v základní části nenašli přemožitele

Prague Lions loni překvapili a v základní části nenašli přemožitele. Skvělou sezonu pokazila prohra v Czech Bowlu s městským rivalem. Do letoška vstupovali s cílem potvrdit výsledky. Jeden z favoritů ale zahájil ročník třemi prohrami.

„Úspěch v loňské základní části měl asi vliv na naši první porážku, ale v dalším průběhu jsme spíš bojovali s velkým počtem zraněných. Několikrát nám chybělo až třicet hráčů," vysvětluje pomalý rozjezd trenér Lions, Zach Harrod.

Jaroslav Šilhavý.
JAROSLAV ŠILHAVÝ: Nové tváře vidím jako veliké oživení, návštěvnost poroste

Chvíli hrozilo, že se Lions do semifinále vůbec nepodívají, ale skvělý závěr jim zajistil nejen účast v semifinále, ale navíc se po posledním zápase se Stallions posunuli na třetí místo, čímž se vyhnuli utkání s Black Panthers. Místo toho zamíří do Ostravy. Mělo by jít o velmi vyrovnaný zápas s nízkým skóre. Jednou se letos radovali Lions 10:0, podruhé Steelers 7:0.

I letos se finále Bitters ligy odehraje na Viktorii

Před semifinále tak stále žije šance na reprízu loňského Czech Bowlu. Pražské finále na Žižkově nabídlo loni neskutečné drama a skvělou atmosféru. I letos se proto finále Bitters ligy odehraje na Viktorii. O titul se střetnou vítězové semifinálových klání v pondělí 24. července od 19 hodin.

Otázka zní: najde se někdo, kdo sesadí Black Panthers z trůnu? Liga amerického fotbalu finišuje.

(Radim Kroulík)