Utkání se hrálo modelovým stylem čtyřikrát patnáct minut. Po první půlhodině se ujala pouze střela Jana Lištvána z Benaga a „hosté" vedli 1:0. Ve druhé půli už Benago přidalo na střelecké aktivitě. Za Slavii snižoval při hře 4 na 3 po vyloučení Amraniho Míča.

„S výsledkem jsem spokojený. Vyhráli jsme zaslouženě a s velkým rozdílem. Jediný gól, který nám Slavie dala, bylo v našem oslabení, když dostal červenou kartu Fouad Amrani," říkal po zápase trenér Benaga Beni Simitči a hodnotil zápas: „Celých šedesát minut jsme soupeře presovali. Jsem rád, že i když trénujeme od druhého týdne v srpnu, tak jsme na tom fyzicky dobře. Hráči vydrželi více než v obvyklém zápase. Soupeře jsme pustili jen k jedné střele do břevna."

I přes porážku nevykazoval trenér Slavie Jiří Baborák známky zklamání. „Zápas byl vyloženě přípravný. Hráli jsme za netradičního hracího času čtyřikrát patnáct minut. Vyzkoušel jsem si všech čtrnáct hráčů, akorát mi chyběly opory Ivo Ulich a David Filinger plus zranění hráči. Příležitost jinak dostali všichni," říkal k zápasu.

„Jednotlivé fáze zápasu jsme zaměřili různě," upozornil dále Baborák, „Hráli jsme se zataženou i vytaženou obranou v bloku. Ve třetí čtvrtině se nám dařil presink. V poslední čtvrtině jsme dali hráčům volnost, aby ukázali, co v nich je. Nakonec jsme prohráli 1:5, ale myslím si, že zápas splnil svůj účel. Mám přehled o všech."

Benago ještě bude pilovat spolupráci čtyřek

I když Benago vyhrálo 5:1, na jeho hře byly znát nedostatky. „Naše hra místy skřípala, ale věřím, že si obě čtyřky postupem času sednou," doufá Simitči, „Kluci se musí poznat a zvyknout si, jak kdo hraje. Noví hráči postupně začínají do týmu zapadat. Po včerejšku i Tomáš Pešír začíná hrát trochu futsal."

Benimu Simitči se líbili i někteří jednotlivci. „Hoxha jasně ukázal, že je díky chorvatské škole hotovým hráčem, akorát se musí přizpůsobit naší hře. Douglas stále dohání kondici, zatím není stoprocentně fit. I Vahala chytal ve druhé půli dobře. Jednoznačně nejlepší formu v Benagu má Jan Lištván. Mrzí mě zranění Rodka, který si vykloubil rameno," vyjmenoval trenér. S Rodkem to nakonec tak vážné nebude a reprezentačního srazu od 1. do 4. září se zúčastní.

Slavii v utkání táhl navrátilec z Chrudimi Petr Oliva. „K vidění bylo několik dobrých momentů, ale také jisté nedostatky, na kterých musíme intenzivně pracovat. Kamenem úrazu stále zůstává malá produktivita," upozornil hráč Slavie a dodal: „V dalších přípravných utkáních se již budeme více zaměřovat na spolupráci jednotlivých čtveřic a vše směřovat k prvnímu ligovému utkání.

Slavia Praha - Benago Praha 1:5 (0:1)

Branky: Míča – Lištván 2, Mareš, Štverák, Brahimi.
Červené karty: Amrani (FCB).
Slavia: Kučera (Tichý, Krajč, Pytloun) – Matějka, Sop, Wojnar, Vejvoda – Oliva, Eisenreich, Míča, Brychta – Hrdina, Čonka, Konya, Krátký, Šimon. Trenér Jiří Baborák.
Benago: Kudrna (31. Vahala) – Amrani, Brahimi, Lištván, Hoxha – Douglas, Rodek, Pešír, Mareš – Kvíčala, Štverák. Trenér Beni Simitči.