V dresu Mersinu nastoupila Američanka Danielle Robinsonová, která v roce 2015 pomohla USK k titulu v Eurolize. Pražanky na ni ale byly dobře připraveny, stejně jako na celý turecký celek. Od začátku tak nebylo o vítězi pochyb. Mersin se nadřel na každý koš, měl velké problémy v obraně a nechával domácím velké množství otevřených střel.

Zápas byl pak jasný 

Když pak domácí favoritky předvedly na rozmezí první a druhé čtvrtiny šňůru 28:0, bylo po utkání. Mersin pak sice chytil rytmus, ale hráčky USK si nadále bez problémů udržovaly náskok přes 30 bodů, i když dostávala prostor širší sestava. V závěru pak soupeře zcela dorazily.

„Zápletka skončila za stavu 13:8, od toho momentu byl zápas jasný a diváci si přišli na své. Byl to dobrý, uvolněný výkon podpořený dobrou střelbou," těšilo trenérku Natálii Hejkovou.

Hráčky USK překvapily Mersin 

„Měla jsem z Mersinu trochu obavy, protože s Kurskem hrál minule velmi dobře. Ale my je překvapily změnami v obraně a tři čtvrtiny jsme vynulovaly jejich pivotky," dodala.

České mistryně svým výkonem donutily soupeřky k pozápasovému pláči, naopak samy si zvedly sebevědomí před posledními čtyřmi zápasy s celky z popředí tabulky, se kterými se utkají o co nejlepší pozici pro čtvrtfinále.

Nejlepší střelkyní utkání byla Hanušová

„Není důležité, že jsme vyhrály o padesát bodů, důležitější je, že nám vycházelo to, co jsme si naplánovaly. Můžeme použít tuto obranu i v dalších zápasech. To je největší plus. Zvedly jsme si sebevědomí. Ale proti Montpellier a té jejich hnusné obraně to bude úplně něco jiného," hodnotila Hejková.

Nejlepší střelkyní utkání byla s 18 body Alena Hanušová. Trenérka Hejková si mohla dovolit šetřit klíčové opory včetně Sonji Petrovičové. Srbská hvězda tentokrát zaznamenala jen devět bodů a přišla o pozici nejlepší střelkyně soutěže.

Byl to povedný výkon

„Rozhodla obrana. Těžily jsme z jejich ztrát a z našich brejků. Mohly jsme hrát v klidu, měly jsme i střeleckou a padaly nám tam trojky. Je mi jich trochu líto, prý brečí v šatně. Na co jsme sáhly, to nám vyšlo.

Byl to opravdu povedený výkon," hodnotila Hanušová. "Teď chceme bojovat minimálně o druhé místo, abychom měly výhodu domácího prostředí na play off," dodala.

Čtěte také: Vstříc druhému místu. USK přivítá Mersin