Tentokrát se projekt podobných rozměrů hlavnímu městu vyhne, přesto Pražané o možnost společného fandění úplně nepřijdou.

Kromě tradičního fandění v desítkách hospod po celé Praze přiblíží atmosféru olympijských her smíchovská náplavka na Hořejším nábřeží a obchodní centrum Quadrio na Národní třídě.

Na Náplavce zatančí Brazilci

Program na smíchovské náplavce začne slavnostně až v pondělí, kdy atmosféru Latinské Ameriky navodí skupina brazilských bubeníků a tanečníků. Mezi hosty nebude chybět moderní pětibojař David Svoboda, který bude o pár dní později obhajovat v Riu zlatou medaili z Londýna, ani zástupci brazilské ambasády v Praze, kteří převzali záštitu nad projektem. Na večer je pak připraven koncert oblíbené kapely Yo Yo Band.

Kromě sportovních přenosů na velkoplošné obrazovce budou po dva týdny připraveny pro návštěvníky nejrůznější ukázky sportů, které představí místní oddíly z Prahy 5.

Program i pro děti 

Rodiče navíc budou moci své děti na vybraný sport přímo na místě zapsat. K dispozici budou nejrůznější trenažéry, lezecká stěna, lodě, kola, golfové odpaliště, nebo dokonce laserová střelnice. Každý den by měl navíc přijít jeden známý sportovec, který se podělí o své zážitky z olympijských her.

„Akce bude ideální propagací sportu, zejména směrem k dětem a mládeži. Dostanou totiž skvělou příležitost seznámit se se sporty, jejichž nabídku najdou v Praze 5," prohlásil místostarosta Prahy 5 Lukáš Herold (ODS).

Večery pak budou věnovány hudbě. Na pódiu se každý den přesně v 19:30 představí populární kapely, například Yo Yo Band, Portless, Abraxas, Ivan Hlas či kytarový virtuos Lubomír Brabec.

V Quadriu se bude naplno veslovat

Menší ale zato oficiální fanzóna Českého olympijského týmu se nachází uvnitř obchodního centra Quadrio. Sportovní přenosy je zde možné od dnešního dne sledovat na připravených obrazovkách, k dispozici je i pohodlné posezení.

Kromě toho zde bude přichystán doprovodný program. Široká veřejnost si může například vyzkoušet veslařský trenažér a zároveň si na něm zasoutěžit v závodě na 200 metrů. Hlavní cenou pro vítěze pak bude zájezd na víkend do olympijského parku na Lipně. Je možné ale vyzkoušet i další aktivity, třeba minipingpongové stoly.

Olympiáda. InfografikaZdroj: Redakce

Čtěte také: Lidé mohou přijít fandit olympionikům na Smíchovskou náplavku