Lékaři ženě sice podali sérum, přesto byla od té doby v umělém spánku. Její zdravotní stav byl velmi vážný. A to kvůli dalším zdravotním komplikacím, které měla. 

„I přes veškerou naši péči pacientka bohužel zemřela. Příčina úmrtí nesouvisí s uštknutím,“ uvedl pro ČT Brož. Další informace ale už nemocnice sdělovat nebude. 

Jedovatá mamba zelená byla nalezena a odchycena v Praze živá.
Jedovatá mamba zelená byla nalezena. Žije, omotala se kolem větví na zahradě

Podle Státní veterinární správy případný chov mamby nebyl schválený. Podle svědků byla chovaná v nevyhovujících podmínkách. Bulvární média spekulují o tom, že třicetiletá žena chtěla spáchat rituální sebevraždu ve stylu Kleopatry a nechala se uštknout.

Prudce jedovatý had minulý týden unikl z domu v pražských Hlubočepích. Dlouho se mambu však nedařilo nalézt.

Doplazila se k sousedům

Ačkoliv někteří odborníci předpokládali, že se bude ukrývat v teple uvnitř domu a že bude pravděpodobně mrtvá, mamba zelená byla minulý pátek nalezena na zahradě přilehlého pozemku v Hlubočepech.

Odborníky její „útěk“ překvapil. Těžko říct, jak proklouzla z evakuovaného domu. Ven mambu zřejmě nalákalo sluníčko a teplejší počasí. 

Minulý týden se stalo pátrání po zeleném hadovi hitem internetu, jednu dobu byl výraz mamba vyhledávanější na Googlu víc než porno. Na sociálních sítích se množily vtipy - hodně z nich mířilo na prezidenta Miloše Zemana a většina měla souvislost s komunálními a senátními volbami, která právě v pátek odstartovaly.

Jedovatá mamba zelená byla nalezena a odchycena v Praze živá.
VIDEO: Jak se vlastně mamba hledá. Odborníci zeleného hada sundali ze stromu