„Soused měl logicky obavu z možných následků pro celou tamní lokalitu – prioritně ale měl starost, zda se sousedce nepřihodilo cokoliv mimořádného," připomněl Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie, který v úterý o případu informoval.

„Na místě byli jako první policisté místního oddělení Holešovice a linky 158 prvního policejního obvodu. Ti na nic nečekali a uzavřeli hlavní přívod plynu do celého domu," naznačil, jak postupovaly záchranné práce. Stále ale zůstávala nezodpovězená otázka, kterou muž nastínili už do telefonu: je žena v pořádku?

S otevřením jejího bytu pomohli hasiči, kteří vylomili dveře. Hasiči se také postarali o prvotní péči, než dorazila sanitka. Záchranáři pacientku převezli z preventivních důvodů do nemocnice, odkud jí lékaři posléze propustili. Ukázalo se, že pacientka se může vrátit domů; není zraněná a neutrpěla žádnou újmu.

„Prošetřováním na místě policisté zjistili, že k úniku plynu došlo poté, co zhasl plamen v troubě, ve které žena připravovala pokrm," konstatoval Hulan. K čemu došlo, ale seniorka neměla šanci zjistit. Usnula – a spala až do chvíle, kdy do jejího bytu vrazily složky integrovaného záchranného systému.