Již během pondělka, kdy práce na opravě potrubí byly v plném proudu (a uzavírka v místě prací přinášela dopravní kolaps, často spojený i s více než hodinovým zdržením) mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek očekával, že dodávky vody pro 150 odběratelů by mohla být obnovena ještě večer.

Auta se mohla vrátit do Sokolské 

Stalo se. Opravené potrubí se podařilo zprovoznit kolem 18. hodiny. Motoristy toužebně očekávanou zprávou se pak stala informace, že auta by se do Sokolské – alespoň do její levé poloviny – mohla vrátit v úterý kolem poledního. I to se podařilo; na částečné obnovení provozu ve dvou pruzích došlo po poledni.

Vše klapalo bez problémů, takže čtvrt hodiny před jednou mohly místo opustit i policejní hlídky dohlížející na plynulost jízdy i bezpečnost chodců. Na pravé polovině vozovky sice ještě pracovaly celé houfy asfaltérů, ale komplikace to nepřinášelo.

Kolony potrápily magistrálu 

A postup prací dával na srozuměnou, že byl plně na místě optimismus z rána: hotovo bude už večer – na rozdíl od pondělních předpokladů hovořících o tom, že druhou polovinu vozovky se podaří uvolnit během středy.

Po otevření Sokolské se odpoledne ke své tradiční jednosměrnosti vrátila také Legerova ulice, kde byl kvůli uzavírce po havárii vody dočasně zaveden obousměrný provoz. V důsledku toho během pondělka i úterního dopoledne kolony potrápily magistrálu v obou směrech.

Čtěte také: Po uzavírce Sokolské v Praze se opět tvoří kolony na magistrále