Ten se chvíli držel na hladině a volal o pomoc – pak ale poblíž druhého mostního pilíře zmizel pod vodou a už se nevynořil. Svědci, kteří mu vyrazili na pomoc, už ho nenašli – a neuspěli ani přivolaní policisté.

Když se do pátrání zapojili potápěči hasičů, bylo zřejmé, že vylovit se podaří jen mrtvé tělo. Tak také pátrání po více než dvou hodinách náročného hledání dopadlo. Pátrání po totožnosti usnadnily nalezené doklady. Ukázalo se, že ve vodě zemřel místní muž, který se prý v minulosti již léčil na psychiatrii.

Právě psychické problémy mohly stát v pozadí tragédie. Protože při prvotní obhlídce lékař konstatoval, že dotyčný s největší pravděpodobností zemřel bez cizího zavinění, lze předpokládat, že se rozhodl dobrovolně skoncovat se životem. Měl sice provizorně spoutané ruce, které si ve vodě dokázal osvobodit, a upozornil na sebe voláním o pomoc, takže v posledních okamžicích zřejmě zemřít nechtěl – zdá se ale pravděpodobné, že na počátku všeho stálo rozhodnutí spáchat sebevraždu. „Další podrobnosti k případu přinese následující vyšetřování i výsledky nařízené pitvy," konstatovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Muž se utopil v bazénu na zahradě

Tragické úmrtí ve vodě začali pražští policisté prošetřovat krátce před polednem také v Křeslicích. Tam byl 49letý muž nalezen utonulý v bazénu na zahradě rodinného domu. Podle dostupných informací ve vodě zemřel kamarád majitele, který se v domě účastnil oslavy. Všichni si mysleli, že odešel s ostatními, a tak ho nikdo nepostrádal. Podle prvotního lékařského posudku muž zemřel v důsledku utonutí, a to bez zjevného cizího zavinění. Okolnosti neštěstí policisté nadále zkoumají; prověřují také, zda se na tragédii nepodepsala konzumace alkoholu.