Čtyřicetiletou pacientku, která při explozi vedle dalších zranění utrpěla i rozsáhlé popáleniny, záchranáři napojili na plicní ventilaci. „Ve stavu umělého spánku byla následně převezena na ARO Fakultní nemocnice Královské Vinohrady," uvedla Jiřina Ernestová z centrály záchranářů.

Okolnosti exploze zkoumají kriminalisté. Odpoledne pyrotechnik společně se znalci potvrdili podezření, že ve vozidle skutečně explodovala bomba. Její přesné umístění a způsob odpálení zůstávají předmětem zkoumání specialistů.

Je nicméně pravděpodobné, že k výbuchu došlo ve chvíli, kdy žena nastoupila do auta a hodlala odjet. Není pochyb o tom, že nálož skutečně explodovala ve chvíli, kdy žena seděla uvnitř.

Části vozu v okruhu desítek metrů

„Svědci zraněnou poškozenou krátce po výbuchu museli vyprostit z vozidla," připomněl Jan Daněk z ředitelství pražské policie. Vyvrátil tak zvěsti kolující v místě během dne, že po explozi cizinka s křikem utíkala od svého vozu.

Milánská ulice byla po události v nejbližším okolí výbuchu uzavřena pro veškerou dopravu. V okruhu desítek metrů totiž zůstaly rozmetány části vybuchlého vozu. „Policisté také informovali vedení blízké školy, aby instruovali své žáky – a případně jejich rodiče," doplnil Daněk.

„Detektivové, kteří na případu pracují, budou nyní zjišťovat veškeré okolnosti, které by je přivedly k osobě pachatele a k motivu výše skutku," konstatoval Daněk. Právní kvalifikace případu bude podle jeho slov určena během čtvrtka.