Podle mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Anety Řehkové byli zraněni čtyři lidé ze sanitky a jedna cestující z tramvaje. „Sanitka narazila do tramvaje z boku, takže řidiče to nezasáhlo," dodala.

Ze zraněných byli jeden středně těžce poraněný muž a lehce zraněná žena převezeni do nemocnice v Motole, tři další muže se zhmožděninami různých částí těla záchranáři odvezli do Všeobecné fakultní nemocnice, řekla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Nabouraná sanitka podle ní pražské záchrance nepatřila, byla převozové firmy.

Tramvaj zpátky na koleje dostal jeřáb dopravního podniku. „Potom byla přemístěna do Vozovny Pankrác," uvedla Řehková. Škodu dopravní podnik zatím nevyčíslil.

Nehoda se stala v pátek krátce po 23:00 na křižovatce Ječné a Legerovy ulice. Provoz v místě byl obnoven dnes před 01:00, řekly mluvčí.

Tramvaj se sanitkou se v Praze srazila také v listopadu 2013. Při nehodě poblíž Prašného mostu se tehdy zranil řidič sanitky a jeho spolujezdec, v tramvaji se nikomu nic nestalo.