K haváriím došlo na kilometru 1,6 před ruzyňským letištěm. Dodávka narazila zezadu do autobusu; podle slov policistky Jany Dětské je předmětem šetření, zda její 23letýřidič za volantem neusnul. Šofér utrpěl zranění, s nímž ho záchranáři transportovali do nemocnice v Praze; na vyšetření do kladenské nemocnice odváželi i dalšího pacienta – řidiče toyoty, který si stěžoval na bolesti zad. V autobuse, kde seděli jen tři lidé, se nikomu nic nestalo.

Objízdná trasa nebyla dlouhá, ale s kolonami – či přesněji: v ranní dopravní špičce totálně ucpaná. Policisté odkláněli dopravu na exitu 3-Kněževes směrem na Tuchoměřice. Zcela neprůjezdná byla rychlostní komunikace přes tři hodiny. V půl osmé se podařilo uvolnit jeden pruh, o další půlhodinu později pak zprůjezdnit celou komunikaci, takže se zvolna začala rozjíždět zhruba šestikilometrová kolona.

V té době však byly zase hlášeny maléry v dopravě z protilehlého konce metropole: hned několik nehod brzdících příjezd do metropole naopak od benešovského směru; po brněnské dálnici D1. Nešlo ale o nic vážného a průjezd se záhy podařilo uvolnit.

Jak řekl ředitel kladenské ČSAD MHD Ludomír Landa, do autobusu linky č. 23, který přijel s cestujícími z Kolče, narazila dodávka zezadu. "Nikomu v autobusu se nic nestalo. Máme ovšem hmotné škody. Vozidlo je poškozené v motorové části. Podle fotografie jsem to odhadl předběžně na 400 tisíc korun. Nehoda se stala kolem půl páté ráno. Cestující si následně neprodleně přestoupili do dalšího vypraveného autobusu. V tu dobu byla ještě vzápětí po nehodě silnice průjezdná. Lidé by proto už nyní mohli být v cíli své cesty," potvrdil po sedmé hodině Deníku Ludomír Landa.