Druhou ženu převáželi záchranáři do vinohradské nemocnice s úrazem páteře a vážným zraněním obličeje. Také v autě, jehož řidič nehodu nezavinil, byli zraněni dva lidé: 26letý šofér a o pět let mladší dívka.

Muž, který měl poraněnou lopatku a četné odřeniny po těle, byl transportován do vinohradské nemocnice - a ženu se zhmožděnou kyčlí, u které měl zasahující lékař podezření také na otřes mozku, přepravili záchranáři do Nemocnice Na Bulovce, uvedla Petra Effenbergerová z centrály středočeských záchranářů.

Tragická událost zůstává v šetření . prvotní poznatky policie ale napovídají, že 24letý šofér vozu značky BMW mířícího od Brandýsa ke staroboleslavskému náměstí nezvládl v úzké ulici řízení, když s největší pravděpodobností překročil nejvyšší dovolenou rychlost. Lidé na místě nehody se zase domnívali, že mladík prostě „řezal" zatáčku ve snaze projet nejkratší možnou stopou.

Alkohol a drogy

Tak jako tak: narazil do Škody Fabia jedoucí v protisměru. „Následně srazil dvě ženy na kole, které jely rovněž směrem do centra, a poté naboural další dvě zaparkovaná vozidla," připomněla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Mladík z BMW podle jejích slov nadýchal přes jedno promile (údajně se na displeji objevila hodnota 1,6 promile a při opakovaném testu pak ještě o desetinu více; takhle konkrétní ale Zatloukalová nebyla). Pozitivní výsledek vykázal rovněž orientační test na drogy.

„Alkohol, drogy a nezodpovědnost zmařily zbytečně lidský život," shrnula případ Zatloukalová. „Ulice Maxe Švabinského byla uzavřena po dobu nezbytně nutnou pro zadokumentování dopravní nehody policisty a následné odklízení následků dopravní nehody hasiči," poznamenala mluvčí s dodatkem, že komunikace byla uzavřena více než šest hodin a strážníci městské policie doporučovali řidičům objízdnou trasu.

Nešťastná sedmička představuje varováníNejčerstvější bilance dění na středočeských silnicích je hodně neradostná. Za posledních osm dnů zemřelo při dopravních nehodách celkem sedm osob. Tohle ale není jen číslo ze statistik, upozorňují policisté. Jde o sedm vyhaslých životů sedmi konkrétních lidí - a sedm míst v rodinách, která už navždy zůstanou prázdná. Policisté se proto obracejí na šoféry s důrazným varováním: věnujte řízení maximální pozornost, dodržujte pravidla bezpečné jízdy - a mějte na paměti, že alkohol a drogy rozhodně za volant nepatří. Nikdy a za žádných okolností.