Na to, co se časně ráno odehrávalo u hrazení Nuselského mostu, upozornil policii pozorný občan. Před půl čtvrtou ranní oznámil na linku 158, že vidí muže nebo mladíka, který má zřejmě v úmyslu skočit dolů do Nuslí. „Během několika minut se na místo sjely hlídky „péjáků", které začaly s dotyčným okamžitě komunikovat a přesvědčovat ho, že takovéto řešení jakéhokoli problému nemá význam," připomněl Hulan.

Ilustrační foto.
Sebevraha neudrželi, přesto ho zachránili

Na oplocení vydržel deset minut

Skutečnost ovšem byla podstatně dramatičtější, než by se podle těchto slov mohlo zdát. Dvaadvacetiletý muž visel za ruce na bezpečnostním oplocení – a bylo zřejmé, že je třeba jednat rychle. Policisté totiž poznali, že se zřejmě už dlouho neudrží. „Dokonce nastala situace, při které všem přítomným doslova zatrnulo: sjel po oplocení o několik desítek centimetrů níže," přiblížil Hulan dramatické momenty.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Naštěstí si sebevrah nechal domluvit – a přelezl zpět na most. Podle Hulanových slov se tak stalo poté, co ve visu na oplocení strávil dlouhých deset minut. „Poté skončil v péči záchranářů, kteří ho převezli do příslušného zdravotnického zařízení," poznamenal policista. Připomněl, že ještě před odjezdem policisté dotyčného podrobili dechové zkoušce. Výsledek? Téměř dvě promile.

Hledaný muž.
Hledá se řidič, který porušil zákaz. Kvůli podezření z výtržnictví