Na namrzlé vozovce se nejprve při bouračce zranila 52letá řidička Nissanu Almera. Okolnosti přijeli vyšetřit příslušníci nehodovky dopravní policie. A jejich auto před poničením neochránil ani fakt, že odstavené služební vozidlo bylo označeno a na střeše mu blikaly majáky. Což o to; pětatřicetiletá řidička Škody Octavia, mířící od Velkých Popovic směrem k dálnici místo předchozí havárie i s policejním vozem viděla – také ona však na kluzkém povrchu nezvládla řízení. Za levotočivou zatáčkou dostala smyk a levým bokem svého auta narazila do přední část policejní dodávky. „Žena utrpěla zranění lehčího charakteru, způsobená škoda se odhaduje na 170 tisíc korun – z toho ve výši 110 tisíc na policejním vozidle," konstatoval Chalupa.

Také nedaleko odtud, na 15. kilometru brněnské dálnice D1, měli dopoledne práci policisté i záchranáři – a rovněž hasiči zajišťující vyprošťování. Auto tam vyjelo mimo komunikaci a převrátilo se na bok. Už časně ráno řešili policisté také nehody u Strančic a Chrášťan.

Nehoda omezila příjezd do Prahy

Už v neděli večer se větší nehoda za účasti tří aut stala nedaleko Hlavence rovněž na Praze-východ, kde se na 16. kilometru rychlostní silnice R10 v půl sedmé večer na příjezdu do metropole tři osobní auta. Dva zraněné převáželi záchranáři do vinohradské nemocnice; podle Štěpánky Zatloukalové ze středočeského policejního ředitelství ale nešlo o vážné úrazy. Pravý pruh zůstal po desítky minut uzavřený a tvořily se kolony.