V autě, které nechal na místě havárie, ale zůstaly doklady mladého muže. K jeho identitě mluvčí pražské policie Andrea Zoulové uvedla, že jde o cizince ročníku narození 1988 - policisté ale zjišťují, zda jde skutečně o muže, který v okamžiku bouračky seděl za volantem.

Již několik hodin po incidentu dotyčného vyslýchali na služebně; 26letého muže se totiž poměrně rychle podařilo vypátrat. Při identifikaci řidiče havarovanému vozu by také měly pomoci záběry bezpečnostních kamer sledujících dění v ulicích.

Bavorák, který havaroval, přímo mezi chodce nevyletěl. Poté, co jeho řidič krátce před půl osmé nezkrotil příliš bujně cválající koně pod kapotou, narazil do zaparkovaného osobního auta stojícího v řadědalších vozidel. Teprve to způsobilo lidem újmu, když bylo vymrštěno na chodník.

Zranění na hlavách a řezné rány

„Zranění jsou středně těžká," konstatovala policistka Zoulová. Klára Fikejzová z centrály pražských záchranářů upřesnila, že se jedná převážně o úrazy hlavy i hrudníku a také řezné rány; jeden z pacientů také utrpěl zlomeninu nohy.

Záchranáři v krátké době dokázali na místo vyslat pět zdravotnických posádek se skříňovými sanitami i lékařský tým ve voze jezdícím systémem rendez-vous. Do motolské nemocnice a v jednom případě také do vinohradské nemocnice odvážely sanitky čtyři muže ve věku od 38 do 48 let a dvě ženy; 22letou a o čtyři roky starší.

Zasahovali také hasiči, kteří se postarali o protipožární opatření a zajištění místa havárie - a samozřejmě policisté.