Nehoda se stala za sjezdem na Jirny. "Prováděly se odklízecí práce a překládal náklad, který kamion převážel," uvedla Johnová po 08:00. Řidič havarovaného kamionu podle policie před jízdou nepil alkohol.

V 9:40 byla dálnice zcela otevřena a kolony se začaly pomalu rozjíždět. Před otevřením dálnice sahaly až k Horním Počernicím. Další nehoda kamionu se stala v noci u Berouna a komplikuje příjezd do Prahy po D5.

Nehoda kamionu u Berouna zkomplikovala příjezd do Prahy po D5

Noční nehoda kamionu u Berouna dnes zkomplikovala příjezd do Prahy po plzeňské dálnici D5. Auta jezdila pouze jedním jízdním pruhem, ráno musela být kvůli vyprošťování kamionu dálnice ve směru na Prahu dočasně zcela uzavřena. V úseku se tvořily kolony, řekla ČTK policejní mluvčí Markéta Johnová.

Nehoda se stala kolem 01:30 na 15. kilometru ve směru na Prahu. "Havárie se obešla bez zranění, alkohol byl u řidiče na místě vyloučen," uvedla mluvčí.

Dálnice byla po nehodě průjezdná pouze levým jízdním pruhem, uzavřený byl pravý a odstavný pruh. Mezi 07:30 a 08:00 byla zcela neprůjezdná. Provoz na plzeňské dálnici byl plně obnoven zhruba od 08:30.