V křižovatce ulic Ječná a Štěpánská se policejní vůz střetl hned se dvěma projíždějícími auty. Srážku nejhůř odnesl právě vůz s nápisem Pomáhat a chránit a jeho posádka; policistku a policistu odvezli záchranáři do nemocnice. Ostatní účastníci nehody vyvázli se šrámy.

Okolnosti nehody a míra zavinění jsou předmětem šetření. Prvotní informace napovídají, že do policejního vozu, který se směrem od Karlova náměstí snažil projet značnou rychlostí křižovatkou na červený signál, narazila řidička modrého Fordu Fiesta jedoucí na zelenou. Následně do policejního auta ještě narazil černý Volkswagen Passat – a to takovou silou, že se automobil s majákem přetočil přes střechu. Jiná verze naopak hovoří o tom, že po nárazu passatu byla policejní octavie odmrštěna na fiestu. Jisté je, že způsob jízdy policistů se nevyhne důkladné prověrce. Ti totiž ani ve chvíli, kdy jim modré majáky mají vyklízet komunikace, nesmějí ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu.

Detailní výslechy svědků i přímých aktérů by v rámci policejního vyšetřování měly upřesnit nejenom okolnosti nehody, ale také by měly odpovědět na otázku, zda výstražné zvukové zařízení zapnuli policisté s dostatečným předstihem před vjezdem do křižovatky.