Nehoda se stala minulé úterý, policie o ní informovala až dnes a ke zprávě přidala videozáznam, který zachycuje průběh nehody. Asi třicetiletý řidič vyjížděl z Dienzenhoferových sadů na Jiráskův most. Nezvládl ale řízení a najel na obrubník. Podařilo se mu třikrát přetočit škodovku přes střechu a jen zázrakem se nic nestalo. Policisté podrobili řidiče dechové zkoušce a naměřili mu přes dvě promile alkoholu v krvi.

Zdroj: Policie ČR
Proražené kolo.
KRIMI MIX: Opilec ujížděl Prahou i s proraženými pneumatikami

Opilý mladík sebral klíčky a odjel do centra 

Jiná hlídka, která na místě pomáhala, si mezitím všimla, že kolem projížděl Peugeot 208, jehož řidič se zdravil s pasažéry havarované octavie. Policisté ho zastavili a zkontrolovali. I u něj dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu v krvi. Čtyřiadvacetiletý řidič musel nechat vozidlo na mostě, vzhledem ke svému stavu a klíčky policie předala jeho spolujezdkyni, která ale neměla řidičský průkaz. Jeden z kamarádů jí je sebral. Byl ovšem také opilý a i přes upozornění nasedl do auta a odjel do centra. O chvíli později ho zastavila policejní hlídka. Naměřila mu jeden a půl promile alkoholu v krvi.

„První a třetí řidič jsou s ohledem na naměřené hodnoty nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí jim v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok. V pořadí druhému kontrolovanému řidič klesla nakonec naměřená hodnota pod jednu promile. Proto je nyní stíhán pro přestupek, za který mu hrozí sankce až dva roky zákaz řízení motorových vozidel a až padesátitisícová pokuta,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Nehoda. Ilustrační foto.
Nehoda nevypadala nijak zle, řidič ale na místě zemřel