K incidentu došlo krátce po středeční 16. hodině ve Spálené ulici v centru metropole. Sanitku volal svědek kvůli muži, který v bezvědomí ležel na zemi. Ještě před příjezdem na místo ale dostala dvoučlenná záchranářská posádka upozornění, že zásah může být komplikovaný - ukázalo se totiž, že jde o cizince, který již v minulosti na záchranáře zaútočil. Zdravotníci tedy byli připraveni - stejně ale překvapivé agresi neunikli.

Muž, na jehož stavu se zřejmě podepsala silná opilost, při příjezdu záchranářů nereagoval na podněty. Jakmile se ho ale podařilo přivést k vědomí, z bezmocného pacienta se proměnil v zuřivce. Třebaže oba muži ze sanitky očekávali, že odehrát se může ledacos, útočníkovi se přece jen podařilo jednoho z nich kopnout do krku.

Na pomoc záchranářům přispěchal policista sloužící na Smíchově. Nebyl ve službě a pouze náhodou procházel kolem - zasáhl ale pohotově a pomohl agresora zpacifikovat.

Skončil na záchytce

Když pak cizinec už nemohl útočit fyzicky, alespoň chrlil nevybíravé nadávky hodně hrubého zrna. Poté, co přivolané policejní hlídce nadýchal bezmála 3,5 promile, putoval na záchytku.

Tím, že se z agresivní opice prospal, ale věc nekončí. „Již střízlivého ho ráno kriminalisté obvinili z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu," připomněla Martínková. Pokud bude cizinec odsouzen, mohl by strávit za mřížemi až tři roky.