Frekventovanou Bělohorskou ulici v místě nehody poblíž tramvajové zastávky, nesoucí název právě Říčanova, policisté uzavřeli. Omezení přineslo dopravní komplikace v oblasti Vypichu, i když v sobotu odpoledne není provoz silný.

Omezení na kolejích trvalo do třetí hodiny 

Úsek mezi zastávkami Malovanka a Bílá Hora zůstal obousměrně neprůjezdný pro tramvaje na linkách 22 a 25. Dopravní podnik zavedl náhradní autobusy s označením X22 v oblasti Malovanky a Břevnovského kláštera – jezdící ovšem po odkloněné trase kvůli uzavírce silnice.

Zastávka Říčanova tak ve směru do centra zůstala neobsluhována. Odklonem, který vedl ke zpoždění spojů, musely jezdit i autobusy na linkách 180 a 184. Omezení na kolejích trvalo do třetí hodiny, na silnici se protáhlo do půl páté.

Provoz se podařilo obnovit

Ani vpodvečer ovšem v této oblasti nenastal klid. Znovu byl provoz tramvajových linek 22 a 25 mezi zastávkami Malovanka a Bílá Hora obousměrně omezen před pátou hodinou; přesně v 16.57.

Důvodem se stala nehoda osobního auta, které najelo do kolejiště v křižovatce ulic Bělohorská a Tomanova. Rovněž v tomto případě nešlo o banalitu. Obnovit provoz se podařilo až po třičtvrtěhodině: v 17.43.

Čtěte také: Srážka kamionů uzavřela Pražský okruh u Modletic od D1