Nehoda na trase Troja - Štěrboholy byla nahlášena ve Strahovském tunelu kolem desáté hodiny, kamion zavadil o ventilaci. „Komponenty vzduchotechniky jsou rozházeny po zemi,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Tramvaj ve Vršovicích srazila chodkyni. Zasahovala policie, záchranka i hasiči.
Kriminalita v Praze mírně klesá. Přibylo však smrtelných dopravních nehod

Sousední tunel Mrázovka, který je rovněž součástí městského silničního okruhu a také navazuje na tunelový komplex Blanka, stál půlhodiny kvůli havárii motorky. "Ve Strahovském tunelu zprůjezdnili policisté ve směru na Prahu 5 levý jízdní pruh. Momentálně čekáme na příjezd 'odtahovky' pro poškozené nákladní auto," doplnil policejní mluvčí Hulan krátce před jedenáctou hodinou. V poledne policie informovala, že "následky havárie nákladního auta byly zcela odstraněny a provoz ve Strahovském tunelu ve směru na Prahu 5 plně obnoven."

"Oba zraněné motoristy z dopoledních dopravních nehod posádky ošetřily, stabilizovaly a transportovaly do FN Motol," informovala na Twitteru mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. "Motorkář (39 let) utrpěl zlomeninu klíční kosti, řidič nákladního vozu (44 let) byl ošetřen po záchvatu křečí," dodala mluvčí Poštová.

Na Pražském okruhu se vybouraly tři kamiony. Na silnici se vysypalo pivo.
Pražský okruh u D11 stál. Při nehodě kamionů se vysypaly sudy a basy piva

Na obou místech zasahovali rovněž hasiči z Petřin, kteří záchranářům ve Strahovském tunelu pomáhali s transportem pacienta. "Vyproštění nebylo potřeba a budeme místo zajišťovat," řekla mluvčí pražského hasičského sboru Kateřina Sucháňská s tím, že v tunelu Mrázovka pracovala smíchovská jednotka.

Hasičská jednotka z Petřiny se v úterý rozhodně nenudila. O chvíli později totiž vyjela k další dopravní nehodě v Evropské ulici, kde se srazil autobus s třemi osobními automobily. "My provádíme protipožární opatření a zasypáváme uniklé pohonné hmoty," sdělila mluvčí Sucháňská s tím, že zraněná osoba je v péči záchranné služby a na místě hasiči spolupracují s policií.

V důsledku dopoledních komplikací byla ucpaná oblast Patačkovy ulice ve směru od Vypichu, problémy zaznamenal i Strahov. Kvůli kolonám nejezdily autobusy MHD podle jízdních řádů. Po obědě by se měla situace pomalu vracet do normálu.

Na Pražském okruhu nehoda dvou kamionů zablokovala provoz.
Dvě nehody na Pražském okruhu: Zranily se děti, pak kamion rozsypal auta