Kvůli šetření v místě nálezu – před železničním mostem pod Vyšehradem, ale nikoli na Výtoni, nýbrž na levém neboli smíchovském břehu Vltavy – byla přerušena doprava mezi smíchovským nádražím a centrem metropole; stanicí Praha-hlavní nádraží. Cestující museli přestoupit na koleje v podzemí, jimiž jsou obě lokality také spojeny (přičemž pro tento případ platily vlakové jízdenky i pro cestování metrem).

Tah na Prahu zabarikádovaly rozsypané bednyHavárie kamionu uzavřela rychlostní silnici z Turnova do Prahy.Nehoda kamionu zatarasila v úterý odpoledne příjezd do metropole po rychlostní silnici R10 na pomezí Mladoboleslavska a Prahy-východ. Na patnáctém kilometru u obce Skorkov krátce po třetí naboural do svodidel nákladní vůz, z něhož se v asi půlkilometrovém úseku vysypaly palety. Po nehodě záchranáři pomáhali dvěma osobám z kabiny havarovaného tahače – šoféra odvezla sanitka na kontrolní vyšetření do nemocnice, 11letý chlapec utrpěl zhmoždění krční páteře.

Nikdo další se nezranil, i když prvotní zprávy naznačovaly, že se k nehodě ještě připletlo osobní auto; podle policie ale všechna vozidla stačila dobrzdit. Kvůli odklízení následků havárie policisté uzavřeli oba jízdní pruhy a provoz směrem na Prahu odkláněli na Hlavenec nebo na objízdnou trasu před Brandýs nad Labem. Kilometrová kolona se začala zvolna rozjíždět po 18. hodině, kdy se podařilo zprůjezdnit levý jízdní pruh. O hodinu později již byly následky nehody zcela odstraněny.

Řidičák neměl, zato drogy v krvi anoTím, že přední poznávací značku na autě měl namalovanou, na sebe v pondělí odpoledne upozornil hlídku strážníků z Prahy 2 šofér projíždějící Žitnou ulicí. Motorizovaná hlídka, která se za ním pustila a zastavila ho na Jiráskově náměstí, pak zjistila, že číslo na autě, k jehož vlastnoruční výrobě se muž za volantem přiznal, bude patřit spíš k těm menším problémům.

Leccos naznačovala použitá injekční stříkačka ležící na sedadle spolujezdce – a skutečně test na drogy vyšel pozitivně. Zato negativní výsledek přinesla žádost o předložení řidičského průkazu. S výmluvami, že doklady nemá u sebe, dotyčný nepochodil; brzy se provalilo, že řidičák nevlastní. Případem se dále zabývají policisté. Ty strážníci ani nemuseli volat; stačilo mávnout na hlídku, která právě projížděla kolem.

Nemocné seniorce pomáhal i obušekNa zvonění nikdo nereaguje, ale za dveřmi jsem zaslechla sténání. To hlásila žena, které v neděli telefonovala strážníkům z Prahy 11. O záchraně života informoval v úterý Rudolf Rubeš z centrály pražských strážníků. „Na místo byla okamžitě vyslána hlídka, která kontaktovala oznamovatelku – a následně se podařilo telefonicky vyrozumět i syna seniorky. Ten sdělil, že maminka má problémy se srdcem – a je určitě doma," naznačil Rubeš, že karty byly rozdány jednoznačně.

A bylo zřejmé, že nelze otálet. Členové hlídky proto vypáčili dveře teleskopickým obuškem. Na zemi našli stařenku v bezvědomí, jíž přivolali sanitku; ještě před příjezdem zdravotníků se podařilo ženu přivést k vědomí. I tak lékař rozhodl o převozu pacientky do nemocnice. Posléze se dostavil i její syn, který se postaral o zabezpečení bytu.

Průjezd Jižní spojkou omezila vyteklá naftaStovky litrů nafty unikly v úterý vpodvečer na vozovku poté, co v úterý vpodvečer na Jižní spojce u sjezdu na Hostivař havaroval kamion. Při střetu se svodidly řidič prorazil nádrž tahače. Průjezdný zůstal ve směru na Prahu 9 jen levý jízdní pruh; dva pásy vozovky s rozježděným palivem musely být uzavřeny. Kvůli mimořádnému rozsahu havárie zasahující hasiči přivolali na pomoc i Technickou správu komunikací.