České dráhy zavedly kyvadlově jezdící náhradní autobusovou dopravu; vlakovou jízdenku mohli cestující využít i v městské hromadné dopravě mezi Čakovicemi a Letňany. Okolnosti události zůstávají v šetření policie. Prvotní poznatky naznačují, že nešlo o nehodu, ale o sebevražedný čin: muž se zřejmě rozhodl skoncovat se životem.

Muž z kontejneru porušil zákaz pobytuHodně vyděšeni byli ve středu večer popeláři, když ve Škrétově ulici v centru Prahy zjistili, že při vysypávání kontejneru s opadem vypadl do sběrného vozu i člověk. Dílem náhody vyvázl muž nezraněn – a rychle mu otrnulo. Začal být agresivní a sprostě nadával nejen obsluze sběrného vozu, ale i strážníkům, jež popeláři zastavili. Ti pak zjistili, že 31letý muž porušil zákaz pobytu na území Prahy 2.

Požár v baru založil pachatel úmyslněPožár ve sportbaru v ulici Milady Horákové na pražské Letné.Rozruch, který si v úterý 37 minut po půlnoci vynutil evakuaci 30 lidí ze sportbaru na ulici Milady Horákové na pražské Letné, měl na svědomí žhář. Či spíš strůjce nejapného žertu. Pachatel totiž na toaletách podniku zapálil plastový držák papíru, což vedlo k zakouření celého interiéru. Oheň zlikvidovali hasiči tlakovou vodou; o vyvedení všech osob z ohroženého prostoru se ještě před jejich příjezdem postarali policisté. Výše způsobené škody byla vyčíslena na jeden tisíc korun.

Na dálničním parkovišti shořel kamionNa dálničním parkovišti shořel kamion.Milionovou škodu má na svědomí požár kamionu, k němuž pátek tři minuty před půl pátou byli středočeští hasiči přivoláni na parkoviště u dálnice D5 poblíž Rudné na Praze-západ. Na místo vyjely dvě cisterny hasičů z Berouna, cisterna dobrovolných hasičů z Rudné – a dorazil také tým pražských hasičů ze stanice na Smíchově. „V době příjezdu první jednotky byl požárem již zcela zasažen tahač a část návěsu," připomněl Petr Svoboda z centrály středočeských hasičů. S dodatkem, že kolegové zasahující v dýchací technice plameny lokalizovali pomocí tří vodních proudů. Následovalo odkouření, celkové dohašení a zkontrolování skrytých ohnisek termokamerou. Uchránit se podařilo hodnoty vyčíslené na tři sta tisíc korun – zmiňovaný milion nicméně plameny pohltily. Proč se tak stalo, není zatím jasné; příčina požáru zůstává v šetření.

Předehřívání motoru se zahřálo až mocPředehřívání motoru se zahřálo až mocZnačnou škodou hrozil požár motorového prostoru osobního automobilu zaparkovaného v garáži rodinného domu, který pražští hasiči ze stanice v Holešovicích likvidovali na počátku týdne v Březiněvsi na okraji metropole. Nakonec jsou jeho následky předběžně vyčísleny na 200 tisíc korun – přičemž uchránit se podařilo zhruba pět milionů. Hasit se pokoušel už majitel, plameny ale zdolali až hasiči se svou technikou. Ti také z garáže vytlačili druhé auto; museli dále vynést dvě padesátilitrové tlakové nádoby s technickými plyny. Šetření ukázalo, že požár zřejmě měla na svědomí závada elektrického předehřívání motoru napojeného na běžnou elektrickou síť. Tyhle předpoklady ale ještě musí potvrdit posudek specialistů – zařízení vyšetřovatelé odebrali k dalšímu zkoumání.