Tři lidé utrpěli zranění, na místě zasahoval i policejní vrtulník s lékařskou posádkou. Vyslány tam byly i pozemní lékařský tým, tři vozy se záchranářskou posádkou a vyjel rovněž inspektor provozu. Deníku to řekla Jana Poštová z pražské centrály zdravotnických záchranářů. „První posádka byla na místě za sedm minut," konstatovala.

Čtěte také: Dálnice zůstala neprůjezdná po havárii auta na plyn

Spolujezdkyni převážela na dětský centrální příjem sanitka 

Velmi vážná mnohočetná zranění utrpěl 25letý řidič jedné z motorek. S jeho oživováním podle telefonických pokynů dispečinku tísňové linky 155 začali svědci nehody, v resuscitaci pak pokračovali i záchranáři. Poté, co se podařilo obnovit životní funkce, helikoptéra pacienta transportovala na oddělení ARO motolské nemocnice.

Jeho 17letou spolujezdkyni, která utrpěla úraz hlavy a horní končetiny, převážela na dětský centrální příjem sanitka. Třetí pacientkou byla 27letá žena z druhého motocyklu, kterou se zraněním paže odvezla sanitka na ortopedii vinohradské nemocnice. Nehoda si vyžádala uzavření komunikace. Průjezd alespoň jedním pruhem se podařilo obnovit po necelých dvou hodinách.

I další havárie se neobešly bez účasti záchranářů 

Zvýšený počet dopravních nehod zaznamenávali pražští policisté v úterý během celého dne – a podobné to bylo v okolí metropole. Havárie na sjezdu D10 se zařadila k těm nejzávažnějším. I další havárie se neobešly bez účasti záchranářů – naprostou většinu nehod však lze naštěstí charakterizovat jako střet dvou osobních aut bez zranění.

Podobného nárůstu počtu malérů na silnicích si lze někdy všimnout v době změn počasí. Úterní výrazné oteplení navíc představuje varování i do dalších dnů: nepochybně bude vyjíždět více motorkářů i cyklistů.