Auto pak ujelo, aniž se šofér jakkoli zajímal o stav chodkyně. Ta utrpěla zranění, s nímž ji záchranáři odváželi k ošetření do nemocnice. „Policisté ze skupiny dopravních nehod nyní pátrají po neznámém osobním automobilu i jeho řidiči. Snaží se zjistit průběh nehody a její bezprostřední příčinu, aby mohli řádně posoudit případnou míru zavinění jednotlivých účastníků," uvedl Chalupa. Právě k tomu by potřebovali pomoc případných svědků. Jakékoli poznatky přivítají na telefonních číslech 974 882 451 a 974 882 455–458, ozvat se lze i prostřednictvím bezplatné linky 158.

Místo dopravní nehody.Zdroj: Policie ČR

Nezvaný návštěvník se zašprajcoval v díře pro psaNemile překvapena byla žena ze Šestajovic na Praze-východ, která po ránu ve svém domě narazila na nezvaného hosta. Šlo o 37letého muže, který se původně procházel ulicemi – a pak dostal nápad, že by si mohl jít lehnout. Rozhodl se, že se půjde prospat – ovšem v cizím domě.
O nápadu dlouho nepřemýšlel a hned šel na věc. Přelezl oplocení – a jal se hledat místo, kam by složil hlavu. Zaujal ho otvor pro psa ve zdi domu, který se chtěl vplížit dovnitř, připomněla policistka Eva Hašlová. „Zřejmě nepředpokládal, že otvor je na jeho postavu příliš malý – a horní částí těla zůstal zaklíněný," přiblížila Hašlová prekérní situaci.
Právě v té chvíli dotyčného objevila majitelka, která hned volala na manžela – a ten okamžitě kontaktoval tísňovou linku policie. Nevítanému hostovi se sice podařilo po několika minutách vyprostit – i tak však skončil v rukou úvalských policistů. Následovalo obvinění z porušování domovní svobody. „Za tento přečin hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," podotkla Hašlová.
Ve stejný den, pouze o pár hodin později – bylo to minulý týden ve čtvrtek – se obdobná situace opakovala v pražské Uhříněvsi. Tam mladý muž vystrašil 73letou ženu, která cizího chlapa objevila v ložnici. Poklidně vyspával v její posteli. Přivolané hlídce strážníků vysvětlil, že se prostě přišel vyspat. I tento případ policie řeší jako porušování domovní svobody.

Čtěte také: Naštvaná mladá dáma počmárala zeď ubytovny