Informace o pohřešování 13leté dívky z hlavního města (která si v pátek místo cesty do školy odnesla z domova větší množství oblečení a rodičům zanechala vzkaz, že odchází) a jejího 14letého přítele bydlícího kousek za Prahou byly vyřazeny z pátrací databáze, která je přístupná prostřednictvím internetu. Deník to zjistil v neděli ráno.

Podařilo se ji najít v Mnichovicích na Praze-východ díky upozornění všímavého občana. Dívka i chlapec jsou v pořádku – a ještě večer si je převzali rodiče, uvedli policisté.

Obě děti byly společně pohřešovány již před měsícem; od přelomu března a dubna. Tehdy se samy vrátily domů po dvou týdnech poté, co společně přespávaly ve stanu v přírodě – a také se opakovaně ukázalo, že pro ně není problém ani získat ubytování v hotelích, třebaže nezletilí nejenom vypadají velmi mladě, ale ani nemohli předložit žádné doklady.

Vážná nehoda motorkářů blokovala hlavní silniciZásah vrtulníku s lékařskou posádkou a několikahodinovou uzavírku na hlavní silnici I. třídy spojující Říčany a Kutnou Horu si v sobotu dopoledne vyžádala nehoda dvou motorkářů u Kostelce nad Černými lesy na Praze-východ. Původně byla událost ohlášena jako jejich srážka – to, zda se motocykly skutečně střetly, nebo havarovaly bez předchozí kolize, ovšem zůstává předmětem šetření policie.

Dvojnásobná havárie, k níž došlo na pomezí regionů Prahy-Východ a Kolínska mezi Kostelcem a Oleškou, přinesla velmi vážná zranění jednoho z účastníků. Muže s mnohočetnými poraněními transportovala helikoptéra do střešovické vojenské nemocnice. Také druhý z jezdců putoval do Prahy. Sanitka ho převážela do vinohradské nemocnice se zraněním ruky.