Dotyčného, který pak nadýchal bezmála dvě promile, skutečně našla – a stále hovořil o sebevraždě. K tomu si ještě stěžoval na bolest čelisti. Přivolaní záchranáři ho za asistence strážníků odvezli do nemocnice.

Chrčícího muže objevili se stříkačkou v rucePouhé chrčení bylo odpovědí na jakýkoli podnět hlídce pražských strážníků, která si ve středu večer všimla na lavičce na Karlově náměstí v centru metropole muže v podivné poloze. Dotyčný seděl na lavičce v nehybném předklonu. Co se stalo, bylo zřejmé při bližším pohledu na jeho ruku: stále v ní třímal použitou injekční stříkačku. Uživatel drog, který se předávkoval, měli jasno strážníci.

Jan Čihák z centrály městské policie ve čtvrtek přiblížil, co následovalo: strážníci přivolali záchrannou službu a až do jejího příjezdu kontrolovali životní funkce sedícího muže. Toho záchranáři následně odvezli do nemocnice. „Hlídka pak ještě zkontrolovala přilehlé okolí, přičemž nalezla několik jehel a další infekční materiál, který uložila do sběrného kontejneru a poté předala k likvidaci," poznamenal Čihák.

Do bytu sebevraha vtrhla zásahovkaBez účasti zásahové jednotky pražské policie se v noci na čtvrtek neobešlo drama ve Slovinské ulici ve Vršovicích. V bytě se tam zabarikádoval 39letý muž hrozící sebevraždou. Protože dotyčný (který – jak se posléze ukázalo – byl pod vlivem alkoholu) nereagoval na výzvy policie, zásahovka vstoupila násilím dovnitř. Na místě se nenašlo nic, co by nasvědčovalo tomu, že své hrozby muž mínil vážně. Nakonec skončil v péči lékařů.