Jozef Bocán z policejního prezidia konstatoval, že jde o přestupek proti veřejnému pořádku, za který pachateli ve správním řízení hrozí uložení pokuty. Rázně už na místě reagovali lidé, kteří Američany přišli skutečně vítat. Než muže s vlajkou doplněnou svastikou odvezli policisté na služebnu, dostal se do strkanice.

Kauzu znásilnění v bazénu soud opět neotevřelOpakovaně odložený proces v šokující kauze znásilnění dvou předškolaček v jistém pražském bazénu během plaveckého výcviku, kde jako obžalovaný figuruje instruktor plavání, v pondělí u Městského soudu v Praze opět nezačal. Pro onemocnění předsedy trestního senátu bylo hlavní líčení na poslední chvíli zrušeno. Nový termín jednání zatím není určen. Kvůli nemoci soudce byl zrušen termín jednání již v polovině ledna, omluva jednoho z klíčových účastníků oddálila zahájení hlavního líčení také na počátku března.

Porouchaná sušička podpálila školní tříduEvakuaci čtyř stovek žáků a škodu předběžně vyčíslenou na 200 tisíc korun si v pondělí odpoledne vyžádal požár ve školní budově v Mníšku pod Brdy na Praze-západ. Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka se zásahem profesionálních hasičů z Řevnic a místního dobrovolného sboru podařilo uchránit hodnoty vyčíslené na půl milionu korun. Prvotní zjištění napovídají, plameny měla na svědomí technická závada elektrické sušičky na ovoce.

Policie hledá svědky nehody ze 7. listopadu Bezmála pět měsíců se pražští policisté snaží objasnit závažnou dopravní nehodu, při níž byla na Výtoni těžce zraněna chodkyně. Stalo se to loni 7. listopadu krátce po deváté večer, konstatovala v pondělí policistka Iveta Martínková, podle jejíchž slov kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod věří, že s i velkým časovým odstupem by se mohli přihlásit svědci, jejichž postřehy by pomohly s objasňováním okolností a příčin střetu.

„Řidička červené Škody Felicia se v křižovatce ulic Svobodova a Vyšehradská střetla se ženou, která právě přecházela komunikaci po přechodu pro chodce. Sražená chodkyně byla s těžkým zraněním okamžitě převezena do nemocnice," osvěžila Martínková paměť známými fakty. Případné svědky události kriminalisté žádají, aby se ozvali prostřednictvím linky 158.

Ve vykradené chatě se zloděj napakovalŠkodu vyčíslenou na bezmála 85 tisíc korun za sebou zanechal zloděj, který se na pomezí Prahy-západ a Berounska nerozpakoval krást za bílého dne. Na počátku víkendu prostřihl plot kolem pozemku u celoročně obývané chaty v obci Mořinka, vypáčil okno – a v jen nakrátko opuštěném objektu mohl „hospodařit" po svém, připomněla v pondělí policistka Jana Dětská.

„Neznámý pachatel odcizil finanční hotovost, cestovní pas, horské kolo, cyklistické vybavení, mobilní telefon, bižuterii a zlaté šperky," vypočetla Dětská. Na věcech, které odnesl, byla škoda předběžně vyčíslena na 82 850 Kč (byť hodnota klenotů z drahého kovu se ještě bude dále upřesňovat); poničení chaty a oplocení je vyčísleno částkou 1500 Kč.

Majitele bytu vylekal nález hada koupelněObyvatele bytu na Praze 9 čekalo v koupelně překvapeníNečekaně pozvat na návštěvu městské strážníky musel v neděli obyvatel Prahy 9, kterého vylekal had v koupelně. Pracovníci odchytové služby městské policie zjistili, že zřejmě některému chovateli v sousedství utekla nejedovatá užovka červená. Plaz nyní čeká na majitele v útulku v Dolních Měcholupech.