Dozvuky tohoto maléru ovšem pražští hasiči řešili ještě o den později. Ti už v době havárie čerpali vodu ze sklepů – a ještě do středečního odpoledne měli práci v přilehlém domě se sídly lékařských společností. Sklepní prostory zatopilo asi půl metru vody, kterou bylo třeba dostat do kanálu na ulici. Posloužila k tomu dvě kalová čerpadla.

Cizinka chtěla odnést háky na masoUkrást opravdu cokoli, co se odnést dalo, se snažila cizinka bez dokladů, kterou v noci na čtvrtek přistihl přímo při činu provozní italské restaurace v centru metropole. Načapal ji krátce před půlnocí, kdy se chystala odnést nejen příbory a další běžné vybavení, ale zatoužila i po předmětech, nad jejichž využitím by leckdo jen pokrčil rameny: mínila uzmout i několik řeznických háků i držák hasicího přístroje.

Cizinka může trpět nakažlivou nemocíHledá se cizinka původem z Ukrajiny, u níž mají lékaři podezření na tuberkulózu. S žádostí o pomoc při pátrání při pátrání se ve čtvrtek odpoledne policisté obrátili na veřejnost. Naléhavost výzvy Eva Kropáčová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ podtrhla upozorněním, že vzhledem k podezření, že žena trpí vysoce nakažlivou infekční nemocí, je nutná okamžitá hospitalizace na infekčním oddělení. Šestačtyřicetiletá Ukrajinka Maria Pozharun, která je k pobytu hlášena na Mladoboleslavsku, navštívila ve středu plicní ambulanci v Brandýse nad Labem na Praze-východ. „Z čekárny odešla poté, co se dozvěděla, že je u ní možné podezření na tuberkulózu – a je nutný převoz do nemocnice v Praze, kde se musí podrobit dalším vyšetřením a případnému léčení," přiblížila Kropáčová podrobnosti. S tím, že jakékoliv informace k této ženě mohou občané oznámit na linku 158 nebo na kteroukoli policejní služebnu.Maria Pozharun, jejíž komunikace v češtině není valná, je štíhlá; měří asi 165 cm. Její popis připomíná dlouhé rovné vlasy obarvené na blond. „Při odchodu z nemocnice měla na sobě černý kabát ke kolenům, černé upnuté kalhoty, pletenou delší šálu bílo-stříbrné barvy, černé kozačky, černou čepici s bambulí a přes rameno modrou kabelku," doplnila Kropáčová známé údaje.

Údajný opilec potřeboval pomocObsah zapomenuté tašky prozradil, že muž v bezvědomí není opilec, za něhož ho považovalo okolí. Tak lze shrnout dění ze středečního večera, o kterém ve čtvrtek informovala Irena Seifertová z ředitelství pražských strážníků. Nejprve byla hlídka z Prahy 9 volána na nádraží ve Vysočanech, kde se prý pohybuje zmatený muž, který na peronu zanechal svou tašku. „Po příjezdu hlídka muže již nenašla, pouze jeho zavazadlo, které obsahovalo inzulinové injekce," uvedla Seifertová – s tím, že ve stejné chvíli přišlo upozornění na opilého muže před nádražím. Tyhle informace dohromady dávaly tušit, kolik uhodilo: 70letý muž nemusí být „pod vlivem", ale v hypoglykemickém šoku. Po podání cukru se skutečně probral – a potvrdil, že přijel vlakem. Pak už si nic nepamatuje. Sanitka ho odvezla do nemocnice.

Čtěte také: Hasiči vyrážejí na trhy. A nejdou nakupovat